3 handige manieren om meer te halen uit een eigen laadpaal

3 handige manieren om meer te halen uit een eigen laadpaal

mei 24, 2022 0 Door Bart Jans

In deze tijden zal iedere elektrische rijder zich gelukkig prijzen. De benzine en diesel prijzen stijgen de pan uit, dit is je waarschijnlijk wel al opgevallen. Als je dan ook nog een eigen laadpaal aan huis hebt, dan heb je het al helemaal goed voor elkaar. De aanschaf van een eigen laadpaal is een flinke investering. Het is dan ook logisch dat je het meeste uit de aanschaf wilt halen. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Je bent goedkoper uit

Je hebt eindelijk een eigen laadpaal! Dit betekent niet alleen dat je voortaan niet meer hoeft te wachten voordat je je auto op kunt laden, maar ook dat je dit ‘s nachts kunt doen zodat je in de ochtend met een volle accu vertrekt. Daarnaast zijn de tarieven van jouw eigen energieleverancier ook een stuk goedkoper in vergelijking met de tarieven van een openbare laadpaal. Bij dit soort laadpalen worden er vaak veel te hoge tarieven gerekend. Vaak kies je er dan toch voor om de tarieven te betalen omdat je anders op zoek moet naar een andere laadpaal. Je zult er voortaan dus maandelijks nog meer op vooruit gaan!

Stel een laadpaal tot beschikking voor een groter publiek

Iets dat we steeds vaker zien, is dat persoonlijke laadpalen voor een groter publiek tot beschikking wordt gesteld. Hiermee help je niet alleen de elektrische rijders in de omgeving, maar ga je er zelf ook op vooruit. Zorg er wel voor dat de laadpaal goed te bereiken is voor andere elektrische wagens. Je kunt het tarief voor het opladen namelijk zelf bepalen op basis van de kosten van jouw energieleverancier. Het is een goede methode om wat bij te verdienen en daardoor de kosten van een eigen laadpaal ook sneller terug te verdienen.

Schaf zonnepanelen aan

Een andere handige tips is om te investeren in zonnepanelen. Een auto laden op zonnepanelen is niet alleen heel duurzaam, maar ook een financieel voordelige keuze op lange termijn. Je kunt zelf groene energie opwekken en deze energie gebruiken om jouw auto te laten rijden. Zo kun je er voor zorgen dat alle opgewekte energie gebruikt wordt. Het aanschaffen van zonnepanelen is prijzig. Toch is het de investering meer dan waard, binnen enkele jaren zul je de kosten er uit hebben en kun je de goedkoopste groene energie genieten!