3 kenmerken van printers waar rekening gehouden mee moet worden

3 kenmerken van printers waar rekening gehouden mee moet worden

april 10, 2020 0 Door Bart Jans

Tegenwoordig wordt de markt overspoeld met zo veel vergelijkbare producten dat het steeds belangrijker wordt om goed te vergelijken. Dit is voor de printer niet anders. Je wilt natuurlijk de beste printer voor laagste prijs scoren. Dan is het van belang dat er goed vergeleken wordt. Gebruikservaring of recensies kunnen dan van grote waarde zijn. Een printer is namelijk geen goedkoop product en deze moet dan ook zo lang mogelijk mee gaan.

Deze blog is gebaseerd op de testresultaten van de consumentenbond. De consumentenbond test producten op bepaalde kenmerken die belangrijk zijn bevonden. Deze kenmerken worden door de consumentbond actief getest zodat iedereen een goede en onderbouwde aankoop kan doen.

1. De printkwaliteit

Als er een printer wordt gekocht gaat men er automatisch vanuit dat deze goede kwaliteit aflevert. Toch is gebleken uit de tests van de consumentenbond dat dit niet altijd waar is. Gelukkig leven we in een tijd waar iedereen het belangrijk vindt om hun ervaring en kennis te delen over producten. Heel handig toch! Daarnaast publiceert de consumentenbond hun eigen testresultaten. Dit doen ze om consumenten te behoeden voor slechte aankopen. In Nederland zijn ze erg gericht op producten van hoge kwaliteit en dit is ook terug te zien in de resultaten. Check dus de recensies, als je zeker wilt zijn van de printkwaliteit!

2. Cartridges

Een nadeel van een printer zijn de terugkomende kosten. Cartridges zijn na een bepaalde tijd niet meer te gebruiken omdat de inkt op is. Bij intensief gebruik óf bij dure cartridges kunnen deze kosten flink oplopen. Bij de aankoop van een printer is het belangrijk om na te gaan hoeveel er geprint kan worden met volle cartridges. Dit kan dan ook flink verschillen per merk of bepaalde printer. Als hier niet naar gekeken wordt kunt u bij vervanging van de cartridges flink schrikken van de kosten. De consumentenbond heeft wederom getest welke cartridges de beste prijs kwaliteit verhouding heeft. De cartridges van Epson kwamen naar voren in de top 3 beste prijs kwaliteit verhouding. Online zijn er dan ook genoeg goedkope Epson cartridges te vinden.

3. Verschillende verbindingen van een printer

De printkwaliteit en het inktverbruik zijn niet de enige kenmerken waar goed naar moet worden gekeken. Een printer bezit vaak verschillende mogelijkheden om met een telefoon of laptop te verbinden. Er kan vaak bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van bluetooth, usb of WiFi. Veel printers adverteren dat ze deze functies bezitten. Maar dit is in de praktijk niet altijd het geval. Ben dus slim en check altijd de (eventuele) testresultaten en recensies!