3 tips voor een goede huidverzorging

3 tips voor een goede huidverzorging

mei 25, 2020 0 Door Bart Jans

Zoals veel mannen waarschijnlijk niet zullen denken, is huidverzorging niet alleen belangrijk voor vrouwen, maar ook voor mannen! Je huid is ook een deel van je lichaam en je wilt natuurlijk verzorgd voor de dag komen. Vaak zie je heel veel reclames voorbij komen over zalfjes en crèmes maar werkt dit echt? Je huid krijgt veel te verduren zo zijn er verschillende zaken die je huid beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan alcohol, roken maar ook temperatuurstijgingen. Maar wat helpt nu bij een goede huidverzorging? Mannen, let goed op!

Het type huid

Voordat je je huid gaat verzorgen moet je wel weten wat voor type huid je hebt aangezien je dan met bepaalde zaken rekening kan houden. Er zijn ontzettend veel verschillende typen huiden maar wij gaan de meest voorkomende typen hierin bespreken.

Vette huid:

Vaak zie je dat veel mensen een vette huid hebben. Dit komt doordat er teveel talg wordt aangemaakt door de talgklieren. Eigenlijk heeft de talg die geproduceerd wordt een echte functie namelijk bescherming tegen uitdroging en infecties door bacteriën en schimmels.

Droge huid:

Ook de droge huid komt vaak voor dit ontstaat doordat er een tekort aan vet en water in de huid is. Vaak heb je hier een gezichtscrème voor die helpt tegen een droge huid. Hierdoor ontstaan er extra vetzuren waardoor de huid weer lekker soepel wordt.

Gezichtscrèmes

Overal zie je weleens reclames voorbij komen van gezichtscrèmes. Maar helpen deze nou echt? Er is niet een duidelijk antwoord op te geven aangezien iedereen een andere huid heeft en daarom ook anders reageert op zo’n zalfje. Vaak zie je wel dat bij een droge of hele vette huid de algemene crèmes wel werken. Je kan er natuurlijk zo veel mogelijk testen aangezien deze crèmes vaak bij drogisterijen in de buurt verkocht worden. Laat je in een drogisterij ook goed adviseren, vaak zien professionals al met een blik wat voor huid jij hebt en welke gezichtscreme je dus het beste kunt gebruiken.

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl helpt ook mee bij het uiterlijk van je huid. Met alleen gezond eten kom je er niet het is dus een combinatie van meerdere dingen tegelijk doen. Maar met een gezonde levensstijl zit je vaak ook beter in je vel.

Kies de juiste producten

Het is erg belangrijk dat je wel de juiste producten kiest. Vaak weten mensen namelijk niet heel goed wat hun huid voor type heeft. Hierdoor kan je ook niet de juiste producten aanschaffen. Laat je daarom altijd adviseren door een specialist op dit gebied.