3 manieren om een gebarsten telefoonscherm te repareren

3 manieren om een gebarsten telefoonscherm te repareren

mei 19, 2020 0 Door Bart Jans

Heel vervelend, jouw telefoon is zojuist gevallen en je scherm is gebarsten. Het overkomt de beste van ons. Het goede nieuws is dat je niet per se een nieuwe telefoon hoeft te kopen. Je kan bij een scherm reparatie winkel laten maken. Maar wat je wel meteen in je hoofd moet hebben, is dat je het zo snel mogelijk laat maken. Een enkele scheur kan in de loop van de tijd erger worden en tot een verbrijzeld scherm leiden. Losse glasscherven zijn gevaarlijk, vooral als ze constant in contact zijn met uw gezicht en vingers.

Scheuren kunnen uw telefoon ook blootstellen aan omgevingsresten en gifstoffen. Na verloop van tijd kan dit de functionaliteit en bruikbaarheid van het apparaat beïnvloeden (Ook ziet een gebarsten scherm er niet zo goed uit). Zet een plastic schermcover op je telefoon totdat je het kunt repareren. Kijk dan rond voor de beste manier om het probleem permanent op te lossen.

Hier zijn enkele verschillende manieren waarop u uw scherm kunt repareren, van de laagste tot de hoogste prijs:

1. Doe-het-zelf

Herstel handmatige websites hebben verschillende tutorials over het repareren van de telefoonschermen van verschillende apparaten, compleet met handleidingen over welke componenten je moet kopen en waar je ze kunt krijgen. Dit kan een beetje prijzig worden – een iPhone 6-schermreparatieset kost ongeveer € 100.- – maar het is goedkoper dan een nieuwe telefoon te kopen.

Natuurlijk hebben we niet allemaal de vaardigheden of tijd om onze eigen telefoonschermen te repareren.

2. Vraag de mobiele provider of telefoonfabrikant om het te repareren

Als je je scherm hebt gekraakt tijdens de garantieperiode van je fabrikant, zou je het binnen een paar uur gratis moeten kunnen repareren. (Houd er echter rekening mee dat de standaard beperkte garanties van veel fabrikanten, zoals Apple en Samsung, ongevallen niet dekken). Schermreparaties buiten de garantie kosten meer dan € 100.

3. Ruil uw telefoon in als al het andere niet lukt

Leveranciers kopen uw telefoon, zodat u een nieuwe kunt kopen, maar houd er rekening mee dat beschadigde telefoons u slechts ongeveer 50 procent opleveren van wat het apparaat oorspronkelijk waard was.