5 Tips voor een coole mancave

5 Tips voor een coole mancave

november 6, 2020 0 Door Bart Jans

Ik droom van een coole mancave. Een plekje waar ik mijn eigen spullen kan neerzetten en mijn eigen ding kan doen. Hoe zou ik mijn mancave eigenlijk inrichten? Welke spullen moeten er in?

Weet je wat? Ik ga mijn eigen top 5 samenstellen, zodat ik meteen aan de slag kan met de inrichting van mijn mancave, zodra er ruimte is om er een te maken!

1. Minibar en koelkast

Er moet zeker een mini-bar in mijn mancave komen.
Liefst eentje met een koelkast en een bar-blad om de glazen en flessen op te zetten. Het mag ook zo’n barkast met deurtjes zijn die je open kunt klappen. Daar heb ik al een aantal mooie exemplaren van gezien. Sommige hebben aan de binnenkant spiegelglas, dan lijkt de minibar wel een maxibar…

Cool, deze komt in mijn top 5.

2. Ronde tafel

Ik wil een ronde tafel in mijn mancave. Een paar knappe stoelen erin en een grote felle lamp die vlak boven het tafelblad hangt.
Voortaan kan ik hier pokeravondjes organiseren met mijn vrienden. De lamp zorgt ervoor dat de tafel goed verlicht is, maar de gezichten van mij en mijn vrienden blijven in de schaduw waardoor onze pokerfaces goed verborgen blijven. Een drankje erbij en een dikke sigaar, kaarten maar!

3. Dartbord

Ja, in een echte mancave hangt ook een dartbord. Niet zo’n dun ding dat je bij een speelgoedwinkel koopt, maar een echt kwaliteitsbord met goeie dartpijlen. Ook mooi is zo’n houten scorebord waarop je met krijt de scores kunt bijhouden. Nu kan ik ook lekker oefenen als ik alleen in mijn mancave rondhang. Komen mijn vrienden een keer langs, dan ben ik in topvorm.

4. Spelcomputer en groot TV scherm

Een beetje mancave beschikt natuurlijk over een enorm televisiescherm. Hier kan de spelcomputer op worden aangesloten, want ook die ontbreekt natuurlijk niet. De laatste Sony Playstation of een Nintendo Switch zou niet misstaan. Natuurlijk heb ik er ook een paar spelletjes bij nodig, zoals een racespel, een schietspel en een RPG. Nu kan ik me alleen, maar ook met vrienden vermaken.
Een biertje erbij en een enorme bak chips. Heerlijk.

5. Decoratie

Tenslotte moet er ook wat decoratie aan de muur hangen en in de kast staan. Aparte spullen waarmee ik een bijzondere sfeer creëer. Ik moet me er tenslotte thuis voelen.
Wat zoek ik?
Een paar retro metalen schilden met mooie Amerikaanse reclame of trendy teksten staan zeker leuk. Verder een aantal accessoires, zoals een vliegtuigpropellor klok, een stoere koe zoals een Cow Parade extra large kunstkoe van Kadogalerie.nl , een mooie wijnfleshouder van een zeilboot of een schaalmodel van een classic car (mag ook een originele lelijke eend zijn …). Ik ga me eens goed oriënteren.

Ik ben er zeker van, het gaat me lukken. Mijn mancave wordt de mooiste!
Hoe richt jij je mancave eigenlijk in?