5 tips voor het kiezen van de juiste sportschool

5 tips voor het kiezen van de juiste sportschool

mei 29, 2020 0 Door Bart Jans

Het kiezen van de juiste sportschool is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn meerdere dingen waar je rekening mee moet houden denk hierbij aan locatie, apparaten, prijs, personal trainer en ga zo maar door. Vaak zit er in elke omgeving wel een sportschool of zelfs meerdere dus vaak heb je zelf een keuze en die keuze wil je natuurlijk in een keer goed maken. Dus wat voor sportschool ga je kiezen?

Prijzen

Er zitten aardig wat prijsverschillen tussen sportscholen. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf vaststelt hoeveel je ongeveer kwijt wilt zijn per maand/kwartaal/jaar. Wanneer een sportschool een stuk duurder is moet je je ook afvragen wat je er extra voor krijgt zodat je het mee kan nemen in de overweging van de sportscholen.

Apparaten

Dan is het natuurlijk ook belangrijk wat voor apparaten er allemaal in de sportschool staan. Je komt namelijk met een doel naar de sportschool en wanneer je dit doel niet kan behalen doordat er een paar apparaten niet staan. Vraag jezelf ook af hoe druk het bij de sportschool is ga dus oriƫnteren op drukke tijden zodat je weet of dat er genoeg apparaten zijn.

Locatie

De locatie is ook erg belangrijk voor de keuze van de juiste sportschool. Je wilt namelijk niet te ver fietsen/rijden aangezien je dan wordt tegengehouden om naar de sportschool te gaan. Kies daarom voor een sportschool die wel een beetje op locatie ligt.

Persoonlijke begeleiding

Wanneer je persoonlijke begeleiding heel fijn vind is het goed om naar een personal trainer te kijken. Vaak bevinden deze zich in sportscholen of werken ze voor de sportschool. Wanneer je een externe personal trainer wilt zoek je bijvoorbeeld personal trainer Utrecht op internet op. Vaak zie je dan al heel veel verschillende voorbij komen of het moet zo zijn dat je via via bij een personal trainer terecht komt.

Ruime openingstijden

Ten slotte zijn ruime openingstijden ook erg belangrijk je wilt namelijk zoveel mogelijk gaan sporten en dit moet wel passen in je planning. Stel je wilt namelijk heel vroeg sporten en de sportschool is pas om 8:00 open dan schiet het niet echt op. Hetzelfde geldt voor het weekend stel je wil op zondag sporten en de sportschool is dicht dan heb je toch een probleem.