Alles wat u moet weten over APK keuring in Almere

Alles wat u moet weten over APK keuring in Almere

mei 14, 2021 0 Door Bart Jans

In heel Europa is het wettelijk  verplicht: de APK keuring. Iedereen moet zijn of haar auto laten keuren door een erkende garage. Vaak is het een jaarlijks terugkomend bezoekje aan de garage. Bij een apk keuring wordt uw auto gecontroleerd op aspecten die te maken hebben met de verkeersveiligheid, milieu en registratie. Wanneer uw auto netjes de APK keuring heeft doorstaan, wil dit niet zeggen dat u gegarandeerd veilig kunt rijden. Het is en blijft een momentopname. Bent u woonachtig in de regio van Almere en bent u op zoek naar een professionele garage? U kunt uw APK keuring in Almere laten uitvoeren door het team van Garage Roos.

Sinds 2018 is de APK keuring uitgebreid met extra controles en checks, los van de werkzaamheden die er al waren. Denk hierbij aan lekkage van vloeistoffen, airbag systeem, gordelspanners, bandenspanning en rem- en antiblokkeersystemen. Voorheen werd uw voertuig alleen gecontroleerd op de standaard aspecten, zoals remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie. Tegenwoordig wordt er steeds meer milieubewust ondernomen en dit heeft ook effect op de auto industrie. Sindsdien wordt bij de APK keuring de uitstoot van uitlaatgassen gemeten. Daarnaast wordt ook nog de kilometerstand gecheckt, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof. Wanneer een van de systemen of aspecten van de auto niet in orde zijn, moet dit gerepareerd worden.

Wat moet u meenemen naar de garage?

Tegenwoordig hoeft u niet eens meer zelf naar de garage voor de APK keuring, dit kunt u ook door iemand anders laten doen. Voorheen was dit niet mogelijk omdat je ook het keuringsrapport en deel 1 van het kentekenbewijs mee moest nemen en daarnaast moest u er als eigenaar van het voertuig bij zijn. Sinds 2010 is dit niet meer nodig en heeft de garage alleen nog het chassisnummer in combinatie met de kentekenplaat nodig. Het is ook goed om zelf alvast de auto na te lopen voordat u deze naar de garage brengt. U kunt bijvoorbeeld al de bandenspanning, verlichting, vloeistoffen en de ruitenwissers controleren. Hierdoor weet je al of iets in orde is, of dat het gerepareerd moet worden.