Altijd schoon en gezond water met een zwembadoverkapping

Altijd schoon en gezond water met een zwembadoverkapping

december 22, 2021 0 Door Bart Jans

Dat de zomer voorbij is, wil niet zeggen dat het zwemseizoen over is. Kies daarom voor een zwembad overkapping van Sunnytent! Hierdoor blijft het water schoon en verwarmt. Lees snel verder om meer te weten te komen over een zwembadoverkapping en de vele voordelen hiervan!  

Het belang van een zwembadpomp 

Ben je de trotse eigenaar van een zwembad, dan kun je hier lekker van genieten in de zomer. Het onderhouden van een zwembad kost helaas best wat tijd en energie. Gelukkig neemt een zwembadpomp veel van deze zorgen weg. Wil je zwemmen en gezond zwembadwater, dan moet het water circuleren. Hierdoor worden alle chemicali├źn goed in het water opgenomen. 

Vies en koud water  

Ben je dol op zwemmen, dan kan een zwembad niet ontbreken in je tuin. Voor wat voor zwembad je ook kiest, er zijn een aantal problemen waar je altijd tegenaan loopt. Het water in het zwembad wordt namelijk snel vies. Zo waaien er vaak insecten, bladeren of gras in het water. Heb je zwembad, dan ben je vaak meer tijd kwijt aan het schoonmaken van het water dan het zwemmen. Een tweede probleem waar veel mensen tegenaan lopen, is dat het zwemwater erg koud kan zijn. Hier zijn veel oplossingen voor, maar die slurpen natuurlijk erg veel energie.  

Hoe werkt een zwembadoverkapping? 

Bij een zwembadoverkapping wordt er vaak gebruik gemaakt van een folie dat ook gebruikt wordt in tuinbouwkassen. Hierdoor blijft je zwemwater zelfs in koudere maanden als april en september zo’n 25 ┬░C. De zon verwarmt namelijk de kas. Hierdoor zwem je in warm water zonder energiekosten. Hierdoor kun je ook in het voor- en najaar van warm en schoon zwemwater genieten.