Auto leeg maar wel alles mee

Auto leeg maar wel alles mee

april 22, 2022 0 Door Bart Jans

Of je nu op vakantie gaat, uit vissen of je gereedschap mee op pad wil nemen, een bagagewagen kan uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk ook een open aanhangwagen kopen. Een bagagewagen is net iets anders dan een aanhangwagen. Een bagagewagen is namelijk een afgesloten wagen. Je hangt hem wel net als een aanhangwagen achter je auto. Dat betekent ook dat je een trekhaak nodig hebt op je auto, check dat dus eerst voor je een aanhangwagen kopen gaat. Ook heb je een rijbewijs BE nodig om met een aanhangwagen te mogen rijden.

Waarom een bagagewagen handig is

Een bagagewagen is handig om te hebben om verschillende redenen. Of je nu vaker kampeert in je leven of uit vissen gaat, beide zijn momenten waarop je bepaalde spullen nodig hebt die je thuis niet nodig zal hebben. Wanneer je een bagagewagen koopt, kun je die spullen bewaren in de wagen. Ze zitten altijd afgesloten. Dat is ook handig voor onderweg. Je hebt geen risico van beschadigingen of het onderweg verliezen van dingen omdat ze niet goed vast zitten. De spullen in je bagagewagen zijn zo altijd beschermd. Je neemt dus alles droog en onbeschadigd mee.

Wat kun je meenemen?

Je kunt alles meenemen met een aanhangwagen. Ideaal als je auto ook niet al te groot is bijvoorbeeld. Je neemt eenvoudig al je vakantiespullen mee, ook als je helemaal niet van het kamperen bent. Je auto blijft leeg, maar je hebt wel alle nodige bagage mee met je bagagewagen. Er zijn ook speciale gereedschapswagens. Die openen op zodanige wijze dat je direct bij al je gereedschap kunt. Dat is wel zo prettig als je voor een klus ergens naartoe moet bijvoorbeeld. Ook daarvoor is een bagagewagen handig, want je bewaart er ook al je nodige gereedschap in dat je thuis waarschijnlijk niet altijd nodig hebt.