Bedrukte dozen voor ondernemers

Bedrukte dozen voor ondernemers

juli 22, 2021 0 Door Bart Jans

Wanneer je als ondernemer fysieke producten verkoopt, zijn bedrukte dozen een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Zo verstuur je je producten veilig en in stijl. Laat stevige dozen bedrukken die passen bij je product en zorg voor een aantrekkelijk ontwerp. Dit helpt je om professioneel over te komen en een goede indruk te maken op je klanten.

Maak keuzes op basis van je budget

Denk er voordat je begint met ontwerpen over na hoe je budget eruit ziet. Heb je veel te besteden? Dan heb je volledige vrijheid qua ontwerp en materiaalkeuze. Wanneer je een kleiner budget hebt, kun je ook mooie dozen laten bedrukken. Je kunt bijvoorbeeld een prachtig ontwerp in één of twee kleuren maken, zodat de kosten voor het drukken lager zijn. Daarnaast kun je ook geld besparen door voor een voordeligere materiaalsoort te kiezen.

Een materiaalsoort die past bij je product

Er zijn twee dingen waar je in ieder geval rekening mee moet houden bij het kiezen van een materiaal: je product en je identiteit. Een zwaarder product moet goed verpakt worden en dan kan het nodig zijn om voor een steviger en dikker materiaal te kiezen. Wanneer je kleine pakketjes verstuurt met een laag gewicht, kun je een dunnere soort kiezen. Daarnaast moet je ook rekening houden met je identiteit als bedrijf. Zet jij jezelf op de kaart als een duurzame ondernemer? Zorg ervoor dat de gekozen materiaalsoort hierop aansluit. Kies bijvoorbeeld voor karton gemaakt van gerecycled papier.

Een aantrekkelijk ontwerp

Denk er eens goed over na waarom je dozen wilt laten bedrukken. Wil je professioneler overkomen, je naamsbekendheid vergroten of wil je een glimlach op het gezicht van je klanten toveren? Op basis hiervan kun je het beste een keuze voor een bepaald ontwerp maken. Naamsbekendheid vergroten doe je het beste met een ontwerp waarin je logo en bedrijfsnaam groot en duidelijk naar voren komen. Een verrassende of grappige boodschap kan juist voor een glimlach zorgen.