Bespaar energiekosten met een kamerthermostaat

Bespaar energiekosten met een kamerthermostaat

november 25, 2020 0 Door Bart Jans

We leven nu steeds milieuvriendelijker en zijn ons steeds meer bewust van de noodzaak van duurzame ontwikkeling. Om deze reden wilt u de energiekosten van uw eigen woning zo laag mogelijk houden. Er zijn verschillende soorten thermostaten om de temperatuur in huis te meten. Lees hieronder meer.

Wat is een thermostaat?

Een cv-thermostaat is een warmteschakelaar die vaak in woonkamers te vinden is. De thermostaat maakt gebruik van een sensor binnen of buiten de woning. Als de minimumtemperatuur is ingesteld, schakelt de sensor de thermostaat in. De verwarming gaat aan en zorgt voor de juiste temperatuur.

Twee soorten thermostaten

Er zijn twee soorten thermostaten. De kamerthermostaat regelt de warmtebron op basis van de kamertemperatuur. Een weersafhankelijke thermostaat regelt dit op basis van de buitentemperatuur. Beide systemen hebben hun eigen voor- en nadelen. Het hangt af van uw voorkeur.

De slimme thermostaat

Een kamerthermostaat wordt ook wel een slimme thermostaat genoemd. De slimme thermostaat is geschikt voor een groenere levensstijl doordat de thermostaat minder energie verbruikt. Dit betekent dat er minder elektriciteit wordt verbruikt, vooral minder gas. Veel slimme thermostaten kunnen op afstand worden bediend en u kunt via apps informatie over het energieverbruik krijgen. Een ander voordeel van de slimme thermostaat is dat hij uitschakelt als er niemand thuis is dankzij een bewegingssensor.

Thermostaat kopen bij Verwarming-shop-online

Er is een groot aantal kamerthermostaten op de markt. In Verwarming-shop-online vind u een ruim aanbod aan kamerthermostaten van vele fabrikanten. Naast thermostaten is de Verwarming-shop-online ook gespecialiseerd in alles wat met verwarming te maken heeft, zoals expansievaten, pompen en pompgroepen, radiatoren en kranen en nog veel meer. Voor alle vragen kunt u contact opnemen met de Verwarming-shop-online. Kijk in de webshop of neem contact op. U kunt ze vinden via Facebook en een 7/7 chat bericht sturen.