Beste bestemmingen voor winterzon in Europa

Beste bestemmingen voor winterzon in Europa

oktober 27, 2021 0 Door Bart Jans

Nu de dagen korter worden en de nachten koeler, lijdt het geen twijfel dat de zomer ten einde is. Herinneringen aan zorgeloze dagen aan het strand blijven in onze gedachten hangen terwijl we nadenken over de steeds koudere maanden die voor ons liggen.

Als je op mij lijkt, ben je al aan het dromen waar je deze winter zonnigere kusten kunt vinden! Gelukkig is het niet moeilijk om met sneeuw bedekte bergen te ruilen voor parasols. Hieronder heb ik in deze blog voor mannen de beste bestemmingen verzameld om winterzon in Europa te vinden!

Tenerife, Spanje

De grootste van de Canarische Eilanden is de thuisbasis van de 3e hoogste vulkaan ter wereld, de hoogste top van Spanje en het grootste waterpark van Europa. Het lijdt geen twijfel dat het eiland Tenerife een winterbestemming op grote schaal is.

Met temperaturen van 20°C in januari – is er in Tenerife niet echt winter. Dus het is een veilige gok voor wat zon buiten het seizoen. En als je nog een reden nodig hebt om Tenerife in de winter te bezoeken, dan is het carnaval van Santa Cruz de Tenerife (’s werelds meest bekende carnaval buiten Rio) het! Ook perfect voor een mannen vakantie dus!

Sicilië, Italië

Het charmante eiland Sicilië is tijdens de zomermaanden een toeristische trekpleister. Maar als de winter komt, gaan de dagen gepaard met het zachte geroezemoes van vissersboten die de haven verlaten en de geur van citroenen die aan de bomen hangen.

De temperaturen op Sicilië zijn mild in de winter, waardoor het het perfecte weer is om te genieten van een onbelemmerd uitzicht op het oude Griekse theater van Taormina of om een praktische kookles te volgen. Als de dagen toch wat koeler worden, kun je opwarmen door een duik te nemen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Segesta.

Gran Canaria, Spanje

Het Spaanse eiland Gran Canaria hangt voor de kust van Noordwest-Afrika. Met temperaturen die in de wintermaanden oplopen tot 24°C, levert Gran Canaria emmers winterzon!

Geniet van een tweede zomer terwijl je de nationale parken verkent, dolfijnen spotten voor de kust of zelfs een onderzeeërtocht door de onderwaterwereld maken!

Degenen die het rustig aan willen doen, kunnen een van de wijngaarden van het eiland bezoeken of ontspannen op de zwarte lava en witte zandstranden van het eiland. Het zuidelijke uiteinde van het eiland heeft enkele van de meest spectaculaire stranden en er is van alles te doen in Maspalomas als je het surfen in de duinen beu bent!

En als een van de meer betaalbare eilanden op de lijst, is Gran Canaria ook perfect voor budgetreizigers.