Bitcoin kopen?

Bitcoin kopen?

oktober 15, 2020 0 Door Bart Jans

De spaarrente bij banken is tegenwoordig bijna 0%. Daarom steken nu veel mensen hun spaargeld in beleggingen. Een belegging waar tegenwoordig vaak voor wordt gekozen is er eentje in crypto valuta. Cryptovaluta kan namelijk erg lucratief zijn. De bekendste Crypto valuta is de Bitcoin. Bitcoin is een digitaal betaalmiddel wat via het internet wereldwijd en volledig elektronisch kan worden uitgewisseld zonder dat er een derden aan te pas hoeft te komen. Vanwege een peer to peer netwerk verlopen alle Bitcoin transacties altijd direct van persoon naar persoon. Doordat alles direct van persoon tot persoon gaat worden banken en overheden vermeden, Hierdoor heb je geen transactiekosten en gaat het vele malen sneller. Bitcoin is ook geëncrypt is, dit betekend dat elke transactie versleuteld is.

Wil je Bitcoin kopen? Dan moet je eerst een wallet aanmaken. Dit is de plek waar je de Bitcoin op kunt ontvangen en versturen, het valt te vergelijken met een digitale bankrekening. Vervolgens kan je gemakkelijk Bitcoin bestellen. Bij een site zoals die van Satos hoef je dan alleen in te vullen hoeveel Bitcoin je wilt kopen, deze site zal de realtime prijs laten zien in euro’s. Wanneer je akkoord gaat hoef je alleen maar je e-mail en je bitcoin ontvangstadres te geven en klaar! Bij de meeste sites kan je betalen met iDEAL, bancontact of SEPA.

Bitcoin koers

Bitcoin is begin 2009 gemaakt. Sindsdien hebben we de prijs zien stijgen van nog geen €0.005 naar €19000 per Bitcoin. Tegenwoordig is de Bitcoin ongeveer €11000 waard per stuk waard. De prijs van de Bitcoin kan dus heel erg fluctueren. Er zijn ook een hoop anti-Bitcoiners die de markt als een zeepbel zien, klaar om te poppen en de prijs van Bitcoin terug te laten sissen naar slechts centen. Er zijn echter ook veel pro-Bitcoiners die weinig hinder zien in Bitcoin en die verwachtten zelfs dat de prijs van de Bitcoin groeit tot 200 keer de huidige prijs. Wat de waarheid is zal alleen tijd ons leren. Een ding is wel zeker en dat is dat je de Bitcoin koers in ieder geval goed in de gaten moet houden.