Bloeiende bomen voor in de tuin

Bloeiende bomen voor in de tuin

mei 6, 2021 0 Door Bart Jans

Bloeiende bomen in je tuin zijn echte blikvangers, ze zijn prachtig om naar te kijken. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en kleuren, dus er is voor iedereen wel wat moois te vinden. Bovendien zijn er ook voor alle seizoenen bloeiende bomen te vinden, dus niet alleen voor in het voorjaar. In dit artikel hebben we voor alle seizoenen enkele populaire bloeiende bomen op een rijtje gezet.

Voorjaar

Als je op zoek bent naar bomen die in het voorjaar bloeien, heb je enorm veel keuze. De Japanse sierkers is misschien wel de populairste bloeiende boom voor in het voorjaar, met zijn prachtige roze bloemen die in april of mei tevoorschijn komen. Daarnaast zou je kunnen kiezen voor fruitbomen, welke niet alleen mooie bloemen hebben in het voorjaar, maar waarvan je in de zomer ook nog eens van vers fruit kunt genieten. Tenslotte is ook de magnolia nog een echte aanrader. De magnolia is eigenlijk een heester, maar wordt vaak als boom op stam gekweekt en is een schitterende voorjaarsbloeier.

Zomer

Ook voor in de zomer zijn er bloeiende bomen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de blazenboom, met zijn opvallende lange geel bloempluimen in juli en augustus. Of de trompetboom, ook wel catalpa genoemd, met mooie witte bloemen in juni en juli. Maar ook de lindeboom met zijn witgele bloemen vanaf eind juni die ook nog eens een heerlijke geur verspreidt is een echte topper als zomerbloeier.

Najaar

Het najaar is de tijd van het jaar waarin je kunt genieten van de mooi verkleurende bladeren aan de bomen. Maar ook voor deze tijd van het jaar zijn er nog een bloeiende bomen. Zo is er de zevenzonenboom, die in september bloeit met witte bloemen in grote pluimen en die na de bloei uitgroeien en paars-rood kleuren. Daarnaast zijn er ook sierkers varianten te verkrijgen die in de herfst bloeien, met witte bloemen in oktober die daarna roze verkleuren.

Winter

Tenslotte zijn er nog bomen die in de winter bloeien, wat ze een zeer opvallende verschijning maakt in dit seizoen. Denk bijvoorbeeld aan de winterkers, wederom een variant van de Japanse sierkers, die van oktober tot februari roze bloeit en daarnaast ook nog eens mooie bladeren heeft in de herfst. Maar ook Perzisch ijzerhout is een prachtige winterbloeier, een minder bekende boomsoort die in februari bloeit met rode bloemen.