Bouwtrends 2021

Bouwtrends 2021

oktober 29, 2020 0 Door Bart Jans

PVC deuren

In 2021 zullen er steeds meer deuren van PVC worden gemaakt. pvc deuren bieden heel wat voordelen. Zo is dit materiaal vaak de voordeligste keuze in uw zoektocht naar nieuwen deuren. Deuren in pvc bieden bovendien een perfecte combinatie qua isolatie, duurzaamheid en prijskwaliteitverhouding. Ze zijn ook onderhoudsvriendelijk, licht, stevig en veilig.

Duurzaamheid

Sinds enkele decennia legt de bouwregelgeving steeds meer beslag op het ontwerp van gebouwen om de impact op het milieu en de duurzaamheid ervan te verminderen. Dit is een trend die in 2021 en daarna alleen maar strenger zal worden. Geoptimaliseerde energie-effici├źntie en een streven naar lage tot geen CO2-uitstoot zijn al jaren de drijvende kracht achter de innovatie in de bouw en het ontwerp van gebouwen. Als reactie hierop worden nieuwe, betere thermische materialen ontwikkeld die de gebouwen van de toekomst ongelooflijk goed zullen isoleren voor een fractie van de kosten van de huidige oplossingen. Een voorbeeld van een paar jaar geleden was de ontwikkeling van een betonnen dak dat energie kan opwekken en opslaan. Innovaties als deze moeten gebouwen van de toekomst goedkoper maken om in te wonen en hun impact op het milieu verminderen. Het verminderen van afval of het recyclen van oude materialen is een ander gebied waar duurzaamheid bijdraagt aan de innovatie in de bouwsector. Vorig jaar kondigde een architectenbureau bijvoorbeeld zijn plannen aan voor een nieuwe methode om bouwafval te recyclen tot tonnen nieuwe herbruikbare bouwmaterialen.

Aluminium ramen

Het plaatsen van aluminium ramen heeft tal van voordelen. Onderhoudsvriendelijk: aluminium ramen zijn gemakkelijk in onderhoud, zijn weerbestendig en hebben een lange levensduur. Sterk materiaal: aluminium ramen zijn bijzonder geschikt voor grote raampartijen. Brandveilig: aluminium ramen zijn brandveilig waardoor er bij brand geen schadelijke gassen of stoffen vrijkomen. Isolerend: door te kiezen voor onze thermisch geïsoleerde aluminium ramen kan je heel wat energie besparen. Lange levensduur: aluminium ramen kennen een lange levensduur, waardoor het plaatsen van aluminium ramen een slimme investering is.