Brandweer oefenmateriaal

Brandweer oefenmateriaal

juli 28, 2021 0 Door Bart Jans

Oefenen met brandbestrijding doe je met brandweer oefenmateriaal. Dit betekent dat je brandweermateriaal kopen moet. Dat kan bij LION Protects. Je kunt brandweermateriaal hier gemakkelijk online kopen. En het brandweer oefen materiaal dat je hier koopt is overal te gebruiken, omdat er geen gebruik gemaakt wordt van echt vuur. Zo loop je tijdens het oefenen geen fysieke risico’s. Dat doet niet af aan hoe goed het oefenmateriaal geschikt is voor het oefenen met verschillende situaties.

Zonder fysieke risico’s

Het digitale brandweer oefenmateriaal kan verschillende soorten brandrisico’s simuleren. Zo kun je brandweermateriaal kopen om te oefenen met vast materiaal, vloeistoffen en gassen. Dit zijn de mogelijke brandrisico’s die je ook in echte situaties tegen kunt komen. Het voordeel van de techniek is dat je geen echte risico’s loopt tijdens het oefenen en dat je het materiaal ook in kleine ruimtes kunt gebruiken. Ook weersomstandigheden zijn niet van belang voor het gebruik, waar dit met echte oefeningen wel invloed kan hebben.

Verschillende systemen

Je kunt dus brandweermateriaal kopen bij LION Protects dat gevaarlijke situaties simuleert. Hiervoor bestaan verschillende systemen. Ieder systeem heeft een eigen manier van simuleren en heeft verschillende eigenschappen. Je vindt in de webshop een aantal systemen. Dit zijn bijvoorbeeld Bullseye, ATTACK en A.C.E. Station. Dit zijn de basissystemen. Ieder systeem heeft ook meerdere oefenmaterialen beschikbaar. Zo kies je voor het systeem en het materiaal dat past bij wat jij nodig hebt.

Filter de mogelijkheden

Je kunt de mogelijkheden via de webshop filteren. Bijvoorbeeld op het soort brandsimulatie. Naast gas, vloeistof en vast, is er ook de optie voor een elektriciteitsbrand. Daarnaast kun je filteren op het soort blusser systeem. Ook is het mogelijk te filteren op de scenario-instellingen die mogelijk zijn met het systeem. Natuurlijk kun je de systemen ook filteren op meerdere van deze opties om zo precies te zien welke mogelijkheden er zijn voor wat jij zoekt in brandweer oefenmaterialen.