De beste chocolade cadeaus

De beste chocolade cadeaus

maart 19, 2021 0 Door Bart Jans

Er wordt gezegd dat de liefde van de man door de maag gaat. Die van de vrouw ook, maar dan mag die liefde het liefst naar chocola smaken. Chocola is daarom een perfect cadeau om aan een vrouw te geven. Eigenlijk aan bijna iedereen wel. Tenzij je specifiek weet dat iemand niet van chocola houd is het meestal een hit. Maar wat zijn de leukste chocolade cadeaus om het toch een beetje bijzonder te houden.

Pralines

Pralines zijn heerlijke chocolaatjes met zachte vullingen. Deze vullingen kunnen heel erg verschillen. De populairste smaak is met een zachte ganache aan de binnenkant. Maar er bestaan ook pralines met nougat, likeur of gedroogd fruit. Daardoor is dit goed te personaliseren of is het juist leuk om een hele mix te geven en allemaal nieuwe smaken te proberen. Pralines kopen is dus een heel goed plan als cadeau.

Ga voor luxe

Hoe lekker een reep uit de supermarkt ook kan zijn, een chocolade cadeau is nóg lekkerder als je toch voor een luxe chocola gaat. Van een echte chocolatier. Dit laat niet alleen zien dat je moeite hebt gedaan en écht na hebt gedacht over je chocolade cadeau, chocolatiers hebben ook meer bijzondere, ambachtelijke smaken. Chocolatiers zoals Gustroyal hebben vaak ook hele mooie cadeauverpakkingen waar de ontvanger zich zeker speciaal door zal voelen.

Maak zelf

Als je toch die supermarkt reep naar de next level wil brengen, probeer er dan zelf iets van te maken. Zo kun je de chocola zelf smelten. De beste manier is om dit au bain-marie te doen, met een kom over een pan heet water. Daarna kun je de chocola vullen met lekkere vullingen. Denk bijvoorbeeld aan noten en rozijnen of kleine marshmallows. Daarna kun je de chocola in een leuke vorm proberen te maken. Als een leuke platte vorm op een stuk bakpapier of in een vormpje zoals voor ijsklontjes. Steek het geheel hierna gewoon in de koelkast