De beste materialen voor je plafond

De beste materialen voor je plafond

januari 4, 2021 0 Door Bart Jans

Ben je van plan je plafond te vervangen? Dan zijn dit de beste materialen om je plafond nieuw leven mee in te blazen.

Gipsplaten plafond

Het plaatsen van een gipsplaat is een solide oplossing voor een lelijk plafond. Er zijn twee mensen nodig om de panelen op te tillen, tenzij je een lift gebruikt. Als je het nieuwe plafond eenmaal hebt geïnstalleerd, geprimed en geschilderd, moet het jarenlang onderhoudsvrij zijn.

Tong en Groef Plafond

Je kan een tong-en-groef plafond installeren om een vervelend plafond in je kamer te verbergen. Het installeren van een tand-en-groef plafond is een ietwat traag proces, maar een vaardig iemand kan dit in zijn eentje doen.

Ecophon platen

Ecophon is een bekende fabrikant van akoestische plafondplaten.De akoestische panelen van Ecophon zijn gemaakt van glaswol met een hoge dichtheid. De panelen zijn tevens voorzien van een Akutex coating en de achterzijde is afgewerkt met een glasvlies. Deze plafondpanelen dragen bij aan een betere akoestiek in verschillende soorten ruimtes. Ecophon hecht ook veel belang aan duurzaamheid. Ecophon plafondpanelen die direct kunnen worden geïnstalleerd zijn recyclebaar en dragen ook het Scandinavische keurmerk ‘The Swan’.

Tinnen plafond

In de jaren twintig van de vorige eeuw was het populair om plafonds te bekleden met koperen of tinnen plafondtegels en houtvormen, waardoor ze een elegante uitstraling kregen. Moderne metalen plafondtegels worden geïnstalleerd met behulp van een lijmmassa. Er zijn vele stijlen beschikbaar, zodat je een unieke look kunt creëren die je zult waarderen.

PVC plafondpanelen

Het installeren van PVC-plafondpanelen verloopt volgens hetzelfde proces als het installeren van een conventioneel valplafond. De pvc-plafondpanelen worden geleverd in secties van 24 inch x 24 inch en in tegenstelling tot gewone plafonds zijn de pvc-panelen waterdicht.

Piepschuim plafondtegels

Het plaatsen van piepschuim plafondpanelen is een van de gemakkelijkste manieren om een lelijk plafond te veranderen in een mooi plafond. De plafondpanelen worden direct aan het bestaande plafond bevestigd met behulp van lijm. Het mooie is dat er een aantal verschillende patronen beschikbaar zijn en dat ze niet duur zijn.