De beste speeltjes waarmee jouw hond zich nooit hoeft te vervelen

De beste speeltjes waarmee jouw hond zich nooit hoeft te vervelen

augustus 20, 2021 0 Door Bart Jans

De verschillende soorten hondenspeeltjes

Zoek jij de beste speeltjes waarmee jouw hond zich nooit hoeft te vervelen? Honden zijn graag buiten in de weer met speelgoed. Als jouw hond lekker buiten aan het ravotten is, moet je uiteraard niet vergeten je hond tegen vlooien te beschermen met Advantix hond. Er zijn vele hondenspeeltjes waar een hond zich mee kan vermaken. Wij zochten uit welke verschillende soorten hondenspeeltjes er zijn en hebben het meest populaire hondenspeelgoed voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek de beste speeltjes waarmee jouw hond zich zeker niet verveelt.

Interactief speelgoed

Wil je dat je hond zich absoluut niet zal vervelen, dan is interactief hondenspeelgoed zeker een goed idee. Zo kun je je hond scherp houden en deze volop stimuleren. Met interactief hondenspeelgoed daag je je hond uit om een bal terug te kaatsen en daarmee een snack te verdienen of te zoeken naar een snack in een bal.

Apporteer speeltjes

Honden moeten voldoende beweging krijgen. Ook hebben ze van nature een jachtinstinct. Apporteer speeltjes helpen hen hierbij. Door de hond te laten apporteren, stimuleer je hem om meer te bewegen. Je kunt dit doen met apporteer speeltjes of bijvoorbeeld door het gooien van tennisballen. Dit kun je met de hand doen of met een speciale werper die je in de dierenspeciaalzaak kunt kopen.

Bijtspeelgoed

Honden willen graag ergens op bijten. Om ervoor te zorgen dat je hond niet zomaar op jouw spullen gaat bijten, is het goed om speciaal bijtspeelgoed voor honden te kopen. Dit is stevig speelgoed waar je hond makkelijk zijn tanden in kan zetten. Niet alleen vinden honden het ontzettend leuk om aan de slag te gaan met bijtspeelgoed. Het is tevens erg goed voor het gebit. Let altijd op of het bijtspeelgoed stevig genoeg is. Het kan namelijk schadelijk zijn als je hond onderdelen van het speelgoed in zijn maag krijgt.

Zacht speelgoed

Ook zacht speelgoed is iets waar honden dol op zijn. Denk aan knuffeltjes of zachte balletjes. Vooral voor puppy’s is zacht speelgoed aan te raden. Jonge honden hebben vaak een gevoelig gebit, waardoor ze nog niet met speelgoed voor volwassen honden kunnen ravotten. Heb je een puppy, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zacht en klein speeltje. Jouw kleine hondje zal hier urenlang zoet mee zijn.

Met welk hondenspeelgoed maak jij jouw hond blij?