De beste thuissport materialen voor mannen

De beste thuissport materialen voor mannen

februari 1, 2021 0 Door Bart Jans

Buiten de deur sporten is niet meer zo gemakkelijk als voorheen. De sportscholen zijn gesloten en wanneer ze wel open zijn is het er druk en vol. De kans bestaat dat je lang moet wachten voor jouw favoriete fitnessapparaat beschikbaar is en de maandelijkse abonnementskosten kunnen best hard oplopen. Thuissporten kan een uitkomst zijn! Zowel op fitness niveau en op krachttraining niveau is er een ruim aanbod aan sportartikelen die jij kunt kopen beschikbaar. Kijk voor betaalbare sportartikelen even bij Vikingchoice. Daar weten ze alles over sportartikelen speciaal voor thuisgebruik. Lees verder voor de beste thuissport tips!

De beste krachtsportapparaten voor thuis

Thuissporten kun je het beste indelen in twee verschillende categorieën. Fitness activiteiten en krachtsport activiteiten. De beste apparaten die jij kunt aanschaffen voor krachttraining zijn halterbankjes met een halterset, een dumbell set en pull-up bars. Vooral sportbankjes bieden de mogelijkheid om in combinatie met andere sportartikelen veel verschillende oefeningen uit te voeren. Je hebt sport bankjes in veel verschillende opties en uitvoeringen. Schaf een sportbankje aan die geschikt is voor jouw lichaamslengte en gestelde doeleinden. Zoek je iets waarmee je een complete workout kan uitvoeren op 1 apparaat? Dan kun je het beste kijken naar een krachtstation!

De beste fitnessapparaten voor thuis

Wil je liever fitnessen in plaats van krachtsporten en aan jouw conditie werken? Dan kun je beter een hometrainer of roeimachine aanschaffen. Dergelijke apparaten vergen een langdurige gelijkmatige inspanning waarbij het gaat om uithoudingsvermogen en niet om een explosieve oefeningen. Wil je geen zittende sport? Dan kun je het beste een elektrische loopband kopen. Hierop kun je oneindig veel kilometers rennen zonder jouw huis te hoeven verlaten. De meeste hardloopbanden hebben voorgeprogrammeerde programma’s waarbij je korte sprintjes moet trekken gecombineerd met gelijkmatige afstanden. Vaak worden snelheden tot 20 km/u ondersteunt. De echte top loopbanden bieden nog de optie tot hoekverstelling waardoor het net voelt alsof je een berg op rent.

Vindt de optimale balans tussen krachttraining en fitness voor het beste resultaat

Van alleen conditietraining word je niet sterker maar bouw je een goede conditie op. Als je alleen aan krachttraining doet word je misschien wel net zo gespierd als de hulk, maar kun je nog geen 15 minuten rennen. Het is belangrijk om een goede balans tussen beide te vinden. Wel kun je voorkeur hebben voor een van de twee aspecten. Als simpele regel kun je bijvoorbeeld de verhouding 2:1 gebruiken. Wil je spieren kweken? Dan krachttrain je 2 uur en doe je 1 uur cardio oefeningen. Wil je liever je uithoudingsvermogen verbeteren? Dan oefen je 2 uur cardio en verricht je 1 uur krachttrainingsoefeningen.