De geschiedenis achter de sneaker schoenen

De geschiedenis achter de sneaker schoenen

januari 11, 2021 0 Door Bart Jans

Sneakers hebben zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. Welk model sneaker was de eerste sneaker die jij in de kast had staan? De kans is bijzonder groot, dat de geschiedenis van dit type schoen nog veel verder teruggaat in de tijd. Sneakers komen voort uit gymschoenen. Het is niet voor niets, dat er nog steeds veel mensen zijn die op de sneakers voetballen of basketballen op pleintjes in de stad. De eerste sneakers stammen uit de periode rond 1865. Gymschoenen werden in die tijd populairder en ontwikkelden zich steeds meer richting een alledaagse schoen. Dat werd verder zichtbaar in 1916. 

Pas eind 20e eeuw werden sneakers echt populair 
Hoewel de sneakers al aan het begin van 20e eeuw opkwamen, werden ze pas echt populair rond de jaren ’70. Onder meer Converse toonde zich in die jaren op de markt, gevolgd door merken als Puma en bijvoorbeeld Adidas. Later zouden ook merken als Nike en Reebok met steeds meer modellen sneakers komen. Van welk merk waren de eerste sneakers die jij aan je garderobe toevoegde? 

De sneakers zoals die tegen het einde van de 19e eeuw populair waren, zijn de laatste jaren weer in opkomst. Kijk bijvoorbeeld eens naar de old skool Vans, welke momenteel veel verkocht worden. Ze hebben wat weg van de sneakers zoals deze rond de eeuwwisseling gedragen werden. 

Aanbod aan sneakers sterk gegroeid 
In de laatste jaren is het aanbod aan sneakers sterk gegroeid. Ze worden in steeds meer modellen en varianten aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen de sneakers met een relatief lage zool, de sneakers met een hoge zool, enzovoorts. Sommige sneakers zijn heel sportief, terwijl andere modellen ook geschikt zijn voor een business casual look. De tijd dat men standaard voor puntschoenen onder een zakelijk pak koos lijkt voorbij. Het gebruik van de sportievere sneaker is steeds gebruikelijker op de werkvloer. 

Online sneakers kopen populairder geworden
Niet alleen het model van de sneaker veranderde. Ook valt een trend op te merken, waarbij de sneakers steeds vaker online gekocht worden in plaats van in een fysieke winkel. Online is het aanbod aan sneakers veel groter. Daarbij kun je de sneakers thuis in alle rust uitproberen. Sneakers kopen via het internet biedt je als derde voordeel, dat je kunt profiteren van aantrekkelijke kortingsacties. Gebruik een kortingscode die je per mail is toegestuurd, of ga verschillende webwinkels af om de webwinkel met de gunstigste prijs te vinden.