De ideale wijnen voor bij de BBQ

De ideale wijnen voor bij de BBQ

oktober 29, 2020 0 Door Bart Jans

Inmiddels is het BBQ seizoen natuurlijk al voorbij, maar voor de echte diehards BBQ mannen onder ons is temperatuur natuurlijk ondergeschikt. Hoe het vlees bereid moet worden is al een vak apart, maar welke wijn past nu goed bij de BBQ?

Varkensvlees en rundvlees

Om te beginnen zijn speklappen meestal voor de hand liggend om de BBQ op gang te krijgen. Maar natuurlijk ook pulled pork en spareribs zullen de grill passeren. Aangezien varkensvlees een vettere vleessoort is, maakt een soepele rode wijn vaak de beste keus om erbij te drinken. Juist het hoge tannine gehalte in rode wijn in combinatie met de eiwitten uit het vlees zorgt voor de ideale match. Dit geldt tevens voor rundvlees. Een stevige biefstuk vraagt natuurlijk wel om een wijn die hier tegenop kan boksen, om zo de ideale smaaksensatie te creëren.

Kip

Het meest veelzijdige stukje vlees dat we kennen is natuurlijk kip. Dit zorgt ervoor dat er dan tevens een veelzijdigheid aan wijn mogelijk is die hier goed bij past. Zowel witte als rode wijn kan hierbij, maar dat is altijd een kwestie van persoonlijke smaak.


Vis

Uiteraard zijn gamba’s en garnalen erg lekker op de BBQ gril. Als je deze gerechten combineert met een heerlijke witte wijn of rosé wijn komt de smaak nog meer tot zijn recht.  Rode wijn wordt hierbij meestal afgeraden, vanwege het hoge tannine gehalte in rode wijn. De combinatie van deze hoge tannines met visolie zorgen voor een metaalachtige smaak en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Chileense wijn

De Chileense wijnen van Antares heeft een breed assortiment met ideale wijnen voor de BBQ. Of het nu gaat om Carmenere, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Shiraz, Sauvignon Blanc of Cabernet Sauvignon is Anteres een uitstekende keus!