De leukste ideeën voor een leefkeuken

De leukste ideeën voor een leefkeuken

september 4, 2020 0 Door Bart Jans

Een ruimte waar je wil tijd doorbrengt in je huis is je keuken. Naast koken is de keuken ook een plek waar ook echt wordt geleefd. ‘S ochtends zit je er met een kopje koffie en een krantje en na een lange werkdag kan je er met je partner een lekker wijntje drinken. Leefkeukens zijn tegenwoordig onmisbaar. Je wilt ze stijlvol en gezellig inrichten. Lees hieronder de leukste keukenideeën om jouw keuken de fijnste plek van het huis te maken.

Klein maar fijn

Voor wie denkt dat een leefkeuken groot moet zijn, heb ik goed nieuws. Als je je kleine keuken slim inricht kan je ook van een kleinere keuken een leefkeuken maken. En met slim inrichten bedoel ik kleine elementen. Zoals een kleine vaatwasser of een klein fornuis. Als je fornuis dicht bij het raam zit is het handig dat je voor vocht en vuilbestendige raamdecoratie kiest. Plissegordijnen, duo rolgordijnen op maat of pvc jaloezieën zijn ideaal voor in de keuken.  Door in een kleine leefkeuken lichte kleuren te gebruiken lijkt de keuken groter.

Black is back

Zwart is stoer en tijdloos. Een zwarte keuken is modern en stijlvol, en kan dus overal mee gecombineerd worden. Sommige mensen moeten wel even wennen aan een zwarte keuken. Ben je bang dat het te donker wordt in je huis? Een lichtere keuken met zwarte accessoires is ook erg stijlvol. Bijvoorbeeld zwarte kranen of handvaten.  Je kan een zwarte keuken ook combineren met mooie houten accessoires. Houten raamdecoratie zorgt ervoor dat je natuurlijke materialen naar binnen haalt waardoor het minder hard kan ogen. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en de privacy. Door de vochtbestendigheid is dit ideaal voor in de keuken.

Ruimte

Als je beschikt over een grote leefkeuken kan je deze nog ruimer laten lijken door hoge deuren en ramen. Hierdoor komt er veel licht naar binnen wat ideaal is voor een morning coffee. Hier kan je ook een industriële stijl toe passen. Deze stijl kan je toepassen door grove en stoere materialen te gebruiken. Vaak zie je hier houten en betonnen elementen. Ook bakstenen in verschillende kleuren geven een industrieel effect.

Maak ook gebruik van persoonlijke zoals boeken en andere spullen. Dit maakt dat er in de keuken echt geleefd wordt, wat zorgt voor de leukste sfeer en beste gesprekken.