De mooiste stranden ter wereld

De mooiste stranden ter wereld

november 4, 2020 0 Door Bart Jans

Matira Beach op het eiland Bora Bora

Het Frans-Polynesische eiland Bora Bora, drijvend in een archipel in de Stille Zuidzee, ligt zo dicht mogelijk bij de perfectie van een tropisch paradijs. Omgeven door een kristalheldere en super kalme lagune met een van ’s werelds meest briljante turquoise en gemarmerde azuurblauwe water, is het eiland de thuisbasis van witte zandstranden en een weelderig binnenland van puntige vulkanische pieken. Het beste openbare strand van Bora Bora is Matira Beach. Hier is het zand wit en poederig zacht, en hoewel het populair is bij de lokale bevolking in het weekend, Raakt het stand nooit vol (tenzij er een cruiseschip is aangemeerd). De zonsondergangen over de schitterende turquoise lagune zijn legendarisch en mogen niet worden overgeslagen.

Kampen Bay Beach, Kaapstad, Zuid-Afrika

Op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Kaapstad in Zuid-Afrika is Camps Bay Beach gewoonweg prachtig als het gaat om het landschap. Het water is hier turquoise en smaragdgroen gekleurd ondersteund door donkerder blauw. De temperatuur is afhankelijk van de seizoenen, maar soms bedrieglijk koud. Nog steeds trekt het openbare strand in de zomer hordes zonaanbidders in badpak, en veel lokale bewoners trotseren de golven lang genoeg om op zijn minst af te koelen.

Railay Beach, Thailand

Een van Thailand’s mooiste stranden, het prachtige Railay Beach ligt ge├»soleerd op een klein schiereiland dat alleen te bereiken is met een longtailboot, een reis die de moeite waard is. Bij aankomst vindt u glinsterend, poederachtig, zacht wit zand en een perfecte turquoise lagune, omgeven door gigantische kalksteenmonolieten (zowel in als uit het water), dichte jungle, kliffen en grotten. Het is een avontuurlijke strandspeeltuin die erg populair is bij actieve huwelijksreizigers en koppels in het algemeen vanwege de mix van romantiek en adrenaline. Je kunt hier de kliffen beklimmen of door ondergrondse grotten zwemmen om geheime lagunes te vinden. En er is ook de ultra luxe Rayavadee, die de perfecte plek is om tenminste een paar nachten van uw huwelijksreis door te brengen.

Al deze stranden bezoek je natuurlijk niet zonder handdoek. Zelfs het mooiste en het witste zand wil je niet tussen je boterhammetjes krijgen. Kijk voor mooie en gepersonaliseerde handdoeken op Strandlakensenhanddoeken.nl