De mooiste stranden van Nederland

De mooiste stranden van Nederland

november 17, 2020 0 Door Bart Jans

Zoutelande

Op de route van Westkapelle naar Vlissingen komt u ook langs het strand van Zoutelande. Zoutelande scoort altijd hoog in de hoeveelheid zonuren in Nederland. Hoewel dat geen garantie is (het blijft Nederland!) betekent het wel dat het een zeer geschikt vakantieadres is. Wandel over de boulevard, neem een kijkje in het winkelcentrum en geniet van de zon op het strand. Wandel door de duinen langs het strand van Zoutelande voor een nieuw perspectief op de Westerschelde. Een wandeling door de duinen is een goede manier om de wind door de haren te voelen en de omgeving in zich op te nemen. Bovendien zijn de hoge duinen een van de redenen dat de temperatuur in Zoutelande iets aangenamer is dan in andere delen van het land. Blijf in Zoutelande bij het strand en zie de zon onder gaan in de zee voordat u naar bed gaat. Zoutelande is in ieder geval uitstekend geschikt om te proosten op het goede leven!

Egmond aan Zee

Als u zich liever niet druk maakt en dicht bij het strand wilt parkeren dan is Egmond aan Zee een goede keuze. Met ruime parkeergelegenheid, voldoende toegangswegen naar het strand en zwemwater van uitstekende kwaliteit is Egmond aan Zee een uitstekende keuze voor een dagje strand. Lees dat ene boek dat al zo lang op u wacht vanaf uw strandlaken in de warme zon of neem een stapel van uw favoriete tijdschriften mee en kom tot rust. U kunt ook actief ontspannen met een partijtje beachvolleybal of uzelf in het water gooien. Egmond aan Zee ligt op ongeveer 12 km van Alkmaar en dat is een uitstekende combinatie. Een dagje stadstoerisme in Alkmaar met daarachter een dagje genieten van het Noord-Hollandse strand in Egmond aan Zee. U heeft geen auto nodig om vanuit de stad het strand te bezoeken. Verken de omgeving per fiets en sta in drie kwartier met je voeten in het zand.

Kijkduin

Als je wakker wordt en dit stukje strand is het eerste wat je ziet, ben je verkocht. Op het strand van Kijkduin is het een stuk rustiger dan bij de buren in Scheveningen en dat is leuk voor wie niet van drukte houdt. Maar niet alleen het strand van Kijkduin is mooi, daarachter ligt een prachtig duingebied om te wandelen en bovenop de duinen is er ook nog een heel mooi pad om te fietsen of te hardlopen, met uitzicht op de zee! Kijkduin heeft ook genoeg leuke strandtenten. Dus als je een dagje gaat genieten van dit prachtige strand in Nederland zijn er genoeg plekken om te lunchen en te borrelen. Beachclub Suiderstrand is erg leuk en ook Habana Beach is geweldig.