De opties bij een Rolex Day Date kopen

De opties bij een Rolex Day Date kopen

oktober 25, 2023 0 Door Bart Jans

Een Rolex Day Date kopen is een goede keuze. Niet alleen omdat dit model simpelweg erg mooi is, maar ook omdat dit, historisch gezien, een goede keuze is op financieel gebied. De Rolex Day Date is de afgelopen decennia vrijwel alleen maar in prijs gestegen en dat is mooi! Wij willen je daarom wat meer over dit model vertellen. Niet over de geschiedenis en technische specificaties, want zeg eens eerlijk; dat interesseert toch helemaal niemand? Nee, dat dachten wij ook! Waar we je dan wél over informeren? Over de opties die je hebt m.b.t. een Rolex Day Date kopen! Laten we snel beginnen met alle mogelijkheden die je hebt. 

De armband bij een Rolex Day Date kopen

Rolex staat bekend om zijn aanpasbaarheid en dat is niet voor niets; als je een Rolex koopt, zul je merken dat je enorm veel kunt kiezen. Zo geldt dat ook voor de armbanden. In het algemeen bied Rolex voor de Day Date twee typen armbanden aan. Wel zul je merken dat als je een Day Date tweedehands koopt, er meerdere armbanden te kiezen zijn. De armbanden die Rolex zelf aanbiedt bij de Day Date, zijn de Oyster-armband en de President-armband. De President-armband is eigenlijk je enige échte keuze; dit is dé armband van Rolex en dat is maar goed ook. Hij is stijlvol en heeft gezorgd voor de bijnaam van de Day Date; de president, omdat vele presidenten hem al hebben gedragen. 

De maatvoering bij een Rolex Day Date kopen

De Rolex Day-Date is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder 36 mm en 40 mm. De maat die je kiest, is afhankelijk van je polsomtrek en persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan de klassieke uitstraling van 36 mm, terwijl anderen de voorkeur geven aan de modernere uitstraling van 40 mm. Hoewel de 40 mm natuurlijk een flinke slag groter is dan de 36 mm, is ook 40 mm geen gekke keuze. Door de meeste horlogeliefhebbers wordt 36 mm als dé ideale maat gezien en is 40 mm een beetje het maximum. Dit betekent dat je eigenlijk met beide maten goed zit. Let er echter wel op dat je een maat kiest die aansluit bij je pols. Als 40 mm je niet staat en niet goed afdraagt, is dat natuurlijk geen optie. 

Andere opties 

Bij een Rolex Day Date kopen heb je nog veel meer opties, helaas kunnen we die niet allemaal meer bespreken in de kleine ruimte die we hebben. Zo is het tegenwoordig alleen nog maar mogelijk om automatische uurwerken te verkrijgen als je een nieuwe koopt, maar zijn er tweedehands ook nog mechanische uurwerken te verkrijgen. Daarnaast kun je kiezen voor een bezel met ingelegde diamanten of een normale, ‘fluted’ bezel. Ook is het mogelijk om wijzerplaten in verschillende kleuren te kiezen. Van wit tot zilver, groen, onyx en compleet van diamant; alles is mogelijk. Ook de uuraanduidingen zijn in verschillende soorten te verkrijgen zoals bijvoorbeeld ‘baguette’ diamant of simpelweg Roman numerals.