De verschillende generaties e-sigaretten voor je op een rijtje

De verschillende generaties e-sigaretten voor je op een rijtje

november 11, 2021 0 Door Bart Jans

Wanneer je op dit artikel hebt geklikt, ben je waarschijnlijk van plan om een E-sigaret of Aspire E-sigaret aan te schaffen. Vandaag de dag zijn er een hoop verschillende soorten elektronische sigaretten te verkrijgen op de markt en soms zie je door de bomen het bos gewoon niet meer omdat er zoveel keuze is. Er zijn verschillende generaties e-sigaretten en wij zullen deze vandaag voor je op een rijtje zetten. Zo kun je hopelijk wat meer doelgericht een keuze maken welke e-sigaret het beste bij jou past. Ben je hier benieuwd naar? Dan zullen wij vandaag de verschillen voor je op een rijtje zetten.

Eerste en tweede generatie

De eerste generatie E-sigaret is de ´cigalike´. Zoals de naam al doet vermoeden lijkt deze eerste generatie e-sigaret enorm op de normale sigaret. De eerste generatie elektronische sigaret bootste dan ook echt het uiterlijk van een tabak sigaret na.  Het bestaat uit een batterij en een cartomizer. Vervolgens kwam de tweede generatie e-sigaret. Deze leek veel minder op de voorganger en bevat ook andere componenten. De tweede generatie bevat een betere batterij, een ander tanksysteem en een mondstuk. Wat betreft het uiterlijk van deze generatie zou je kunnen zeggen dat het wat meer op een vulpen lijkt.

Derde en vierde generatie

Na de eerste twee generaties kwamen de derde en vierde generatie e-sigaret uit. Net zoals hun voorgangers verschillen ook deze elektronische sigaretten weer enorm met de eerste generatie elektronische sigaret. Niet alleen het design is anders, maar ook krijgt de gebruiker de mogelijkheid om zelf een aantal factoren te bepalen. De derde en vierde generatie elektronische sigaretten worden ook wel ´Mods´ genoemd. Je hebt ze in veel verschillende soorten, kleuren en vormen. Ook heb je veel verschillende e-liquids en e-vloeistoffen die je in de elektronische sigaretten kunt stoppen, waardoor je geregeld kunt afwisselen van bijvoorbeeld smaak.