De verschillende toepassingen van XPEL: Van auto’s tot boten en vliegtuigen

De verschillende toepassingen van XPEL: Van auto’s tot boten en vliegtuigen

augustus 11, 2023 0 Door Bart Jans

XPEL, een geavanceerde beschermende film die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor auto’s, heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen vanwege zijn uitstekende bescherming en duurzaamheid. Hoewel XPEL inderdaad een geweldige optie is voor autoliefhebbers, zijn de toepassingsmogelijkheden ervan veel breder dan alleen auto’s. In dit blog nemen we een kijkje naar de verschillende toepassingen van XPEL, variërend van auto’s tot boten en vliegtuigen.

Bescherming van de lak tegen schade bij auto’s

De oorspronkelijke toepassing van XPEL was voor auto’s, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Autoliefhebbers willen graag de lak van hun voertuigen beschermen tegen krassen, steenslag en andere schade. XPEL biedt een uitstekende bescherming, dankzij de zelfhelende eigenschappen en duurzaamheid van de film. Het kan worden aangebracht op de carrosserie van de auto, evenals op kwetsbare delen zoals de bumper, spiegels en deurgrepen.

Bescherm je boot tegen zout water en schurende elementen

Voor bootbezitters is de bescherming van het exterieur van hun vaartuig van groot belang, vooral bij blootstelling aan zout water, schurende elementen en UV-straling. XPEL biedt een effectieve oplossing voor het beschermen van de romp en andere delen van de boot tegen krassen, vlekken en verkleuring. Het is bestand tegen de zware omstandigheden van de maritieme omgeving en behoudt de glans en uitstraling van de boot.

Vliegtuigen beschermen met XPEL-folie

Voor eigenaren van vliegtuigen, zowel particulieren als luchtvaartmaatschappijen, is het behoud van de esthetiek en waarde van hun vliegtuigen van cruciaal belang. XPEL-folie biedt een duurzame bescherming voor vliegtuigen tegen krassen, erosie door luchtstromen en verkleuring door UV-straling. Bovendien maakt de transparante film het mogelijk om de originele kleur en logo’s van het vliegtuig te behouden, wat essentieel is voor branding en herkenbaarheid.

Andere toepassingen met XPEL-folie

Naast auto’s, boten en vliegtuigen heeft XPEL ook zijn weg gevonden naar andere voertuigen en oppervlakken. Motorfietsen kunnen profiteren van de bescherming van XPEL-folie, vooral op kwetsbare delen zoals de tank en kuip. Campers en caravans kunnen ook profiteren van de beschermende eigenschappen van XPEL, waardoor hun buitenoppervlakken er langer als nieuw uitzien.