De verwennerij van chocolade

De verwennerij van chocolade

juli 23, 2021 0 Door Bart Jans

Chocolade, een echte verwennerij! Veel mannen eten minstens één keer per week wel eens chocolade. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten chocolade. Van melk tot puur, met zeezout, karamel of met hazelnoten. Maar je kunt ook heerlijke pralines bestellen. Pralines zijn chocolade die van binnen zijn gevuld. De vulling kan van alles zijn.

Chocolade verwennerij met bier

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar een heerlijke combinatie met pralines is bier. Bij Gust Royal koop je ambachtelijke handgemaakte pralines die je kunt combineren met bier. IPA bier is bijvoorbeeld goed te combineren met pralines met een karamel vulling en een trippel met passievrucht of pistache. Witte chocolade past uitstekend bij verschillende biertjes. Er zijn pralines die zelfs gevuld zijn met bier.

Whisky met bier

Whisky en chocolade is een ontzettend goede combinatie. Het hangt af van de whisky die je schenkt, welke chocolade er het beste bij past. De lichtere whisky combineert goed bij melk chocolade. Pak een wat sterkere, krachtigere whisky als je dit wilt combineren met pure chocolade.

Glaasje rood met chocolade

Hou je nu niet zo van bier of whisky, maar wel van wijn? Geen probleem. Chocolade is prima te combineren met een glaasje witte of rode wijn. Om te bepalen welke chocolade nu het beste bij de wijn past, kijk je naar de smaakaroma’s van de wijnen. Hoe sterker en krachtiger de wijn hoe krachtiger de chocolade moet zijn. Op een zomerse dag is het heerlijk om een glaasje zoete wijn te pakken met een stukje romige witte chocolade.

Suikervrije chocolade

Inmiddels zijn er zelfs suikervrije pralines op de markt. Dit wil niet zeggen dat je dit vervolgens in overvloed kan eten. Maar het beeld dat chocolade ongezond is niet helemaal waar. Pure chocolade is juist gezond. Maar zoals bij alles, eet het met mate. Denk dan aan 100 a 200 gram per dag. Vergeet niet dat het pure chocolade moet zijn. De antioxidanten in pure chocolade hebben een gunstig effect op je bloedvaten. Het zou zelfs diabetes kunnen voorkomen.