De voordelen van een leaseauto op een rijtje

De voordelen van een leaseauto op een rijtje

februari 1, 2022 0 Door Bart Jans

Hoewel het overgrote deel van de mensen in een koopauto rondrijdt, heeft het leasen van een auto aardig wat voordelen. Welke voordelen dit allemaal zijn? Dat lees je in deze blog. Lees dus snel even verder en ontdek welke voordelen het leasen van een auto voor jou heeft! 

Geen onverwachte kosten

Wanneer je een auto koopt zul je vroeg of laat met onvoorziene kosten te maken krijgen. Of deze nu spiksplinternieuw is of tweedehands. Bijvoorbeeld wanneer de airco het plots begeeft of de distributieriem eerder aan vervanging toe blijkt te zijn dan verwacht. 

Het belangrijkste voordeel van een auto leasen is dat je nooit voor dit soort onverwachte kosten zult komen te staan. Want wanneer je een auto leaset betaal je maandelijks een soort ‘all-in-one’ prijs. Het bedrag dat je maandelijks moet betalen is namelijk niet alleen voor het ‘lenen’ of het ‘huren’ van de auto. In dit bedrag zijn ook de verzekering, wegenbelasting, pechhulp, onderhoud en reparaties inbegrepen. Zelfs wanneer de banden versleten zijn zullen deze kosteloos worden vervangen. Het enige wat je nog extra moet betalen zijn de brandstofkosten. Kortom, met een leaseauto kun je met een gerust gevoel op weg en hoef je niet bang te zijn voor onaangename financiële verrassingen.

Je hebt meteen een auto tot je beschikking

Wie een mooie nieuwe auto wil kopen zal in veel gevallen eerst geld moeten sparen voordat deze droom werkelijkheid kan worden. Er zijn namelijk niet veel mensen die direct tientallen duizenden euro’s tot hun beschikking hebben om de volgende dag al een spiksplinternieuwe auto te kunnen kopen die van alle snufjes en handigheden is voorzien. Een leaseauto heb je daarentegen meteen tot je beschikking. Je hoeft niet eerst jarenlang elk dubbeltje opzij te zetten om in een mooie auto te kunnen rijden. Het enige wat je moet doen is het leasebedrag betalen en je kunt op weg. Daarom is een auto leasen goedkoop!

De auto van je buren lenen is verleden tijd


Tot slot is de auto van je buren lenen verleden tijd. Wanneer de regen weer eens met bakken uit de lucht komt vallen hoef je voortaan niet meer verontschuldigend bij de buren aan te bellen in de hoop dat zij hun auto die dag niet nodig hebben. Je hebt gewoon je eigen auto voor de deur staan (altijd!) en bent niet meer afhankelijk van anderen of het openbaar vervoer. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op www.autolease.nl/.