Denk aan deze 3 factoren wanneer je een haartransplantatie overweegt

Denk aan deze 3 factoren wanneer je een haartransplantatie overweegt

december 8, 2022 0 Door Bart Jans

Veel mensen vinden een volle haardos vanzelfsprekend. Daarom kan kaal worden of haarverlies erg vervelend zijn. Hoewel haaruitval onvermijdelijk is, kan het een aanzienlijke negatieve invloed hebben op je lichamelijke en vooral geestelijke gezondheid. Daarom overwegen veel mensen serieus om een haartransplantatie te ondergaan. In deze blogpost overlopen we de drie belangrijkste zaken waar je aan moet denken voordat je een haartransplantatie ondergaat. Ben je van plan om een haartransplantatie te ondergaan of ben je nieuwsgierig naar de voor- en nadelen? Lees dan zeker verder!

Een eenmalige ingreep


Een belangrijk voordeel van een haartransplantatie boven het gebruik van haargroei stimulerende medicijnen is de afwezigheid van bijwerkingen. Bij deze chirurgische behandeling wordt haar uit het gezonde donorgebied verwijderd en getransplanteerd naar het kalende deel van de hoofdhuid. Hierdoor kunnen werkende haarfollikels zich hechten aan de gebieden waar de niet-functionerende haarfollikels problemen veroorzaken. De haarzakjes verhuizen naar hun nieuwe positie en beginnen weer te groeien. De behandeling is een investering waar je de rest van je leven profijt van hebt, want het effect is blijvend. De behandelde gebieden hebben geen kans om nieuwe kale plekken te ontwikkelen. Daardoor is de kans ook zeer klein dat je ooit nog een keer dezelfde ingreep moet ondergaan.

De kosten van een transplantatie


De complexiteit van het proces is van invloed op de prijs van een haartransplantatie. Naarmate er meer haarzakjes worden geïmplanteerd, wordt de behandeling namelijk duurder. Hoewel een haartransplantatie een vrij dure behandeling is, is het een eenmalige investering die je leven volledig kan veranderen. Een transplantatie, afhankelijk van de hoeveelheid haarzakjes, kost doorgaans tussen de 2.000 en 5.000 euro. Helaas dekt de ziektekostenverzekering de kosten van een haartransplantatie niet, omdat de behandeling van haarverlies wordt beschouwd als een cosmetische ingreep. Weet dus voordat je een afspraak maakt voor een consult dat de kosten van de transplantatie op eigen schouders zullen neerkomen. 

De juiste specialisten inschakelen


Wanneer je op zoek bent naar de juiste specialisten die jou kunnen adviseren met betrekking tot een haartransplantatie, raden we je aan om aan een afspraak te maken met de Zantman kliniek. Zij hebben meer dan 45 jaar ervaring met het uitvoeren van transplantaties, dus zij weten precies welke behandeling het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie. Je kunt er ook altijd voor kiezen om meerdere consulten in te plannen bij verschillende specialisten. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende mogelijkheden en kun je geheel naar eigen behoefte een keuze voor de juiste kliniek maken.