Deze elementen kunnen niet missen in een jaren 30 woning

Deze elementen kunnen niet missen in een jaren 30 woning

juni 16, 2021 0 Door Bart Jans

Jaren 30 woningen zijn razend populair. Niet gek ook als je kijkt naar alle sfeervolle en authentieke elementen in dit soort oudere huizen. Helaas zijn deze elementen soms beschadigd of zelf verwijderd door vorige bewoners. Daarom hier een kleine checklist van elementen die niet kunnen missen in een jaren 30 woning.

Glas in lood

Een jaren 30 woning kan écht niet zonder glas in lood ramen. Dit is een van de meest iconische elementen van deze bouwstijl. De glas in lood ramen zijn te vinden in erkers, de voordeur en zelfs in verschillende binnendeuren. Als je een jaren 30 woning koopt zonder glas in lood ramen is dat echter geen probleem. Je kunt gewoon glas in lood ramen laten maken die bij de stijl van jouw huis passen. Ook kun je beschadigde glas in lood ramen laten restaureren, zodat je nooit meer zonder hoeft.

Granieten vloeren

Het tweede element wat we willen uitlichten in dit lijstje zijn de granieten vloeren. Soms kunnen dit ook andere bijzondere tegelvloeren zijn. Vooral in de hal is dit echt onmisbaar. Een hal is daarnaast een ruimte waar je maar kort bent en waar je best een statement mag maken. Als jouw woning dit niet heeft zou je voorzichtig onder de huidige vloer kunnen kijken of daar nog een granieten vloer verstopt ligt. Als dat zo is kun je ervoor kiezen om deze weer terug te laten komen in je woning.

Paneeldeuren

Een laatste element wat je zeker moet restaureren of terugbrengen om de volledige jaren 30 sfeer terug te brengen in je woning zijn paneeldeuren. Met een beetje geluk zijn deze paneeldeuren verstopt ín de woning. Soms werden deze deuren in de muur geschoven en werd de opening daarna gedicht om een meer open ruimte te creëren. Controleer dit dus zeker voor je op zoek gaat naar nieuwe paneeldeuren.