Deze producten zijn onmisbaar in jouw mancave

Deze producten zijn onmisbaar in jouw mancave

februari 7, 2022 0 Door Bart Jans

Met vrienden of familie is het natuurlijk heerlijk om uren te vertoeven in een mancave. Maar voordat je deze ‘chillruimte’ voor elkaar hebt, moeten eerst de handen uit de mouwen gestoken worden om het zover te krijgen. Wij leggen je uit hoe je dit het best kunt regelen en welke producten absoluut niet mogen ontbreken in jouw mancave!

De basis van een mancave

Een mancave bouwen doe je natuurlijk niet alleen. Roep je mannelijke vrienden bij elkaar en ga samen zitten en heb het over diverse onderwerpen. Bekijk eerst hoe groot de ruimte is; kun je er meubels zoals bank(en), stoelen en een tafel in kwijt? Is er voldoende plek voor een koelkast? Aan welke muren kun je de decoratie bevestigen? Allemaal vragen waar je in de beginfase al over na moet denken, om zo goed beslagen ten ijs te komen. Voorkom verrassingen en breng de afmetingen van jouw mancave in kaart. Bekijk daarnaast waar de stroompunten zitten, hoe de deuren opengaan en welk gedeelte binnen de mancave je vrij wilt houden – bijvoorbeeld om te zorgen voor een prettige doorgang.

Tips voor de aankleding en inrichting

Bevindt jouw mancave zich in huis (dichtbij de woonkamer of slaapkamer), dan is het raadzaam om geluiddempende maatregelen te treffen. Zo zijn er speciale geluiddempende doeken en helpt een (stoer) wandkleed ook erg goed. Tot slot is het handig om te zorgen voor goede isolatie, waardoor het geluid dat je veroorzaakt niet hoorbaar is voor je overige huisgenoten. Het materiaal van de meubels helpt trouwens ook. Een groot vloerkleed of een tapijt is een mooie geluidsdemper.

Dan de aankleding en inrichting van jouw mancave. We lichten een aantal tips uit, die je helpen bij de samenstelling. Allereerst, misschien wel het allerbelangrijkste: de koelkast. Heb je een kleinere ruimte, neem dan een minibar. Koelkasten voor je mancave zijn er in tal van soorten. Je kunt de keuze maken voor een grote koelkast, waarin je alle drank koel kunt houden. Het grote voordeel daarvan is dat je minder vaak de koelkast hoeft bij te vullen wanneer deze leeg is. Een handige tip als je voor een minibar kiest; neem een variant die voorzien is van spiegels, zodat je optisch over een goedgevulde koelkast beschikt. Ten tweede is het belangrijk om een tafel en stoelen te organiseren, zodat je samen met je vrienden heerlijk kunt relaxen. Ook hier weer een tip als je een kleine ruimte hebt: zet er dan een aantal statafels in. Zo ‘hangen’ jouw vrienden aan tafel en ontstaat er meteen een gezellige sfeer. Een televisie en bijbehorende spelcomputer is een veelgebruikt attribuut in een mancave. Zorg ervoor dat het abonnement dat je afsluit voldoende TV-zenders bevat, zodat je een keuze kunt maken uit een gevarieerd aanbod. ‘Offline’ spellen, denk aan een bordspel of een kaartspel, doen het ook altijd goed. Om lekker in beweging te blijven raden we aan om een dartbord op te hangen. Een typisch mannensport, die ook nog eens gepaard gaat met een hoop vertier!

Passende decoratie

Als het om de decoratie gaat, zijn er aantal zaken die niet mógen ontbreken. Schilderijen aan de muur met daarop vette Amerikaanse teksten zijn altijd een aanrader. Dat geldt ook voor reclameborden van bijvoorbeeld biermerken en klokken met een échte mannelijke en stoere uitstraling. Het doel van een mancave is uiteraard dat jij en je mannelijke vrienden er regelmatig in plaatsnemen; je wil dus dat jouw vrienden terugkomen en van jouw mancave een echte ontmoetingsplek maken. Wat je daardoor kunt doen, is jouw vrienden een kleine attentie meegeven. Zie het als een soort aandenken aan een gezellige avond, maar zeker ook als een reminder om vaker een toffe bijeenkomst in je mancave te houden. Enkele artikelen die daarvoor geschikt zijn: bedrukte bierviltjes met daarop een ludieke tekst of het logo van jullie vriendengroep, een bierglas gegraveerd met de naam van jouw vrienden of laat usb sticks bedrukken met een naam of tekst. Op deze sticks kun je de favoriete muziek van jullie vriendengroep zetten, zodat ze op ieder gewenst moment even terugdenken aan een echte mannenavond in de mancave. Veel plezier gewenst!