Dit is waar je moet beginnen bij het kiezen van make-up kwasten

Dit is waar je moet beginnen bij het kiezen van make-up kwasten

mei 9, 2022 0 Door Bart Jans

Een kleurige oogschaduw, een oogverblindende highlighter of een lichte foundation behoren tot de meest genoemde favorieten van schoonheidsfanaten. Maar als je een visagist vraagt naar hun favoriete make-up gereedschap, zullen ze je waarschijnlijk vertellen dat hun kwasten het belangrijkst zijn. Make-up kwasten zoals die door Ugly Duckling worden aangeboden zijn uiterst cruciale hulpmiddelen voor visagisten, en ze worden niet willekeurig gekozen. Het gebrek aan beschikbare informatie over wat een uitstekend make-up penseel definieert kan ervoor zorgen dat je niet eens weet waar je moet zoeken. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over make-up kwasten, zodat je beter kunt begrijpen hoe je de juiste kunt kiezen.

Dit soort kwasten moet je hebben

Of je nu een doorgewinterde make-up artiest bent of net begint in de wereld van de kleuren-cosmetica, er zijn bepaalde soorten kwasten die altijd in je make-up gereedschap collectie moet staan. Foundation-kwasten, concealer-kwasten, poederkwasten, oogschaduw blending kwasten en een platte kwast zijn allemaal uitstekende hulpmiddelen om mee te beginnen. Elk van deze kwasten wordt voor een bepaald doel gebruikt. Je mag geen concealer aanbrengen met een foundation-kwast. Het is ook niet goed om een oogschaduw-kwast te gebruiken om poeder aan te brengen. Doe je dat toch, dan zal het resultaat niet goed zijn omdat de kwasten niet voor die doeleinden gemaakt zijn. Daarom moet je die kwasten steeds bij de hand hebben. Als je deze kwasten hebt ben je in staat om consequent de mooist mogelijke look te bereiken.

Diervriendelijke kwasten

Je weet misschien dat sommige kwasten van echte dierenharen gemaakt worden. Helaas “oogsten” sommige bedrijven de haren niet op een humane manier en kunnen ze zelfs schadelijk zijn voor de dieren die ze gebruiken. Als je je hierover zorgen maakt, kun je synthetische materialen overwegen. Het is niet langer nodig dierenharen te gebruiken, omdat er tegenwoordig zoveel hoogwaardige synthetische materialen op de markt verkrijgbaar zijn.