Dit mag je man cave niet missen!

Dit mag je man cave niet missen!

maart 25, 2022 0 Door Bart Jans

Het is een must in het leven van elke man: een heuse man cave. Dé ruimte waar jij echt de baas bent, en waar je in alle rust jouw hobby’s kunt uitoefenen.

Wat is een man cave?

De term man cave is overgewaaid uit de Verenigde Staten en gaat over een ruimte die specifiek ingericht is voor de (hobby’s van de) man des huizes. Vaak worden man caves gevuld met poker- of pooltafels, spelcomputers, flipperkasten of – mocht je daarvan houden – modeltreinen. Het belangrijkste van de man cave is dat het een ruimte is die speciaal voor de man is: een veilige plek waar hij zich kan terugtrekken. Daar kan hij in alle rust een film kijken, muziek luisteren, zijn hobby uitoefenen en een biertje drinken. Zonder verstoringen, zonder verplichtingen. Even rust.

Creëer sfeer op je man cave

Het inrichten van een man cave is alleen niet aan alle mannen besteed. Al snel wordt de ruimte gevuld met oude meubels waar elders in huis geen plaats voor was. Op zich geen probleem, zolang je er maar voor zorgt dat de ruimte sfeervol blijft. Een veelgebruikte truc om hiervoor te zorgen, is het aanbrengen van ledverlichting. Op die manier tover jij je man cave eenvoudig om voor welke gelegenheid dan ook: groen licht tijdens een voetbalwedstrijd, blauw licht tijdens een intense game-sessie en rood licht tijdens.. misschien is rood licht bij nader inzien toch niet zo’n goed idee.

Go for gaming

Als je een fan bent van gamen, is de man cave een plek bij uitstek om je apparaten neer te zetten. Een chille bank en grote tv voor je console, een ruim bureau en comfortabele stoel voor je pc. Met de juiste inrichting wil je de man cave niet meer uit komen. Ook handig is het ophangen van een plissegordijn. Het gordijn kan zo gebruikt worden, dat er wel daglicht de ruimte binnenkomt, maar deze niet op je scherm valt. Ideaal! Tijd om wat noobs in te maken!

Wat mag een man cave niet missen?

Tot slot zijn er enkele essentiële onderdelen die een man cave absoluut niet mag missen. Allereerst is het belangrijk dat er een (koel)kast voor je favoriete dranken en snacks aanwezig is. Want stel je voor dat iemand je snapt op weg van de voorraadkast naar je man cave. Dan moet je gaan delen. Verder is een ventilator een absolute must! Het feit dat er constant een man aanwezig is in de ruimte, doet ook wel wat voor de lucht die er gaat hangen. Bovendien wordt deze geur vaak versterkt tijdens sportieve activiteiten, zoals darten of poolen. Maar ook zeker tijdens een intens potje gamen. Een ventilator zorgt niet alleen voor verkoeling, maar het zorgt ook dat de lucht minder erg wordt. Maar het allerbelangrijkste wat er absoluut niet mag ontbreken in je man cave, is een slot. Alleen op die manier kun je er zeker van zijn dat jouw man cave een veilige haven is en blijft.