Drie musthaves voor in je mancave

Drie musthaves voor in je mancave

oktober 10, 2022 0 Door Bart Jans

Waar vrouwen voorheen altijd een eigen ruimte hadden voor me-time, is dit vandaag de dag wel gelijk getrokken voor mannen met de mancave. Steeds meer garages en tuinhuizen worden omgebouwd tot een waar walhalla voor de man. Toch kan het wel eens lastig zijn om te bepalen hoe je deze ruimte écht een mancave maakt. Een plek waar niet alleen jij, maar ook je vrienden graag komen. Daarom drie musthaves op een rij voor jouw ideale mancave.

1.Niet geschoten, altijd mis

Wat echt een ultieme gadget is voor een mancave? Een geweer! Nu is het bekend dat deze in Nederland verboden zijn, maar er zijn ook alternatieven die je wel mag aanschaffen. Soms zijn hier vergunningen voor nodig, maar de aanschaf van een Weihrauch luchtbuks of Gamo luchtbuks is toch een waanzinnig idee voor jouw eigen plek? Hang een paar schietschijven op en nodig je vrienden uit. Een gegarandeerde succesformule voor ene legendarische avond. 

2.Richt je pijlen ergens anders op

Nog iets wat garant staat voor vele uurtjes vermaak is een dartbord. Geen vergunning voor nodig, maar wel super leuk om samen met vrienden te doen. Gebruik voor de puntentelling een app op je telefoon en je hoeft niet zelf meer al die rekensommetjes te maken. Dit combineert daardoor prima met een lekker biertje en een goede snack. Zeker ten tijde van het WK darts in december is het een gezellige activiteit in jouw mancave.

3.Grote ogen

Mannen kunnen als geen ander samen tv kijken -zonder iets te zeggen- en toch een fantastische avond hebben. Waar vrouwen standaard door de film heen praten, zwijgen mannen het liefste. Zeker wanneer zij een spannende serie kijken of nog erger; een voetbalwedstrijd. Investeer daarom ook niet in zo’n dure led tv maar ga voor een nog vele gavere variant. Namelijk die van een beamer! Een beamer is tegenwoordig al zeer goedkoop verkrijgbaar en is eenvoudig (scherp!) te projecteren op een scherm of geverfde wand. Ook is hij verplaatsbaar waardoor tijdens een warm WK ook buiten voetbal gekeken kan worden. 

Kortom, heb jij het voor elkaar dat je een mancave hebt veroverd? Dan is het tijd om deze in te richten naar jouw eigen wensen en voorkeuren. Kies de meubels maar ook vooral de gadgets die jij leuk vind. Van gamecomputers tot karaokesets, die mancave is van jou en daar mag je alles plaatsen wat jij leuk vindt zonder dat er ook maar iemand een oordeel over heeft. Have fun!