Een cursus Pensioen in zicht voor goede voorbereiding

Een cursus Pensioen in zicht voor goede voorbereiding

juli 28, 2021 0 Door Bart Jans

Voor iedereen zit een pensioen er ooit aan te komen. Het is vaak niet iets waar mensen tegenaan kijken, maar juist naar uitkijken. Je verdient je pensioen namelijk heel erg na zoveel jaren werken. Toch kan een pensioen je opeens veel vrije tijd geven waarvan je niet weet wat je ermee moet. Om jezelf goed voor te bereiden op je pensioen kan je een cursus pensioen in zicht volgen. Deze cursus wordt aangeboden door Essenburgh en kun je vinden op www.essenburgh.com. Het is een laagdrempelige manier om fijne handvatten te krijgen voor als je met pensioen bent.

Wat je leert bij de cursus

Of je nu met je 67 met pensioen gaat of eerder, je zult opeens zitten met veel vrije tijd. Sommige mensen kunnen daar prima mee omgaan, maar als jij niet zeker weet wat je er mee aanmoet, dan is de cursus Pensioen in zicht iets voor jou. Hier krijg je handvatten mee over wat je kunt doen met je pensioen en leer je hoe je ritme en balans behoudt tijdens je pensioen. De cursus kun je op meerdere verschillende manieren volgen. Je kunt bijvoorbeeld met een groep een reis naar het buitenland maken of gewoon in Nederland met een groep gaan wandelen, fietsen of golfen.

Voordelen van de cursus Pensioen in zicht

Naast dat het een leuke cursus is, is het ook voordelig om de cursus te volgen. Je leert veel over je leven als je straks pensioen hebt en hoe je dit het beste in kunt delen. Je leert over ritme en balans houden en dit is belangrijk als je veel vrije tijd hebt. Je kunt nu namelijk alles doen wat je wilt, en dit moet niet te veel of te weinig worden. Je ontmoet daarnaast ook veel andere mensen die bijna met pensioen gaat en dit allemaal tijdens het doen van een leuke activiteit zoals reizen of fietsen.