Een handige man, wat kan jij zelf maken?

Een handige man, wat kan jij zelf maken?

april 29, 2020 0 Door Bart Jans

Niet elke man is handig om zelf iets in elkaar te knutselen. De een heeft twee linkerhanden en de ander twee linkervoeten of gewoon allebei kan ook. Twee linkervoeten zou je misschien niet meteen denken dat het bij het klussen hoort, maar je wilt niet met een spiegel lopen en over je eigen voeten of een tak vallen. Dat helpt natuurlijk ook niet. Maar wat kan jij als handige man in elkaar flansen? Hier een aantal voorbeelden wat je zou kunnen doen.

Tuinstoelen, tuintafels of een loungeset

Wat dacht je om te beginnen met een bijzettafel? Klein beginnen en dan jezelf wagen aan iets groters. Je pakt wat hout, zorgt ervoor dat het helemaal is afgewerkt en daarna zet je het in elkaar. Of heb je meer iets van: “Go big or go home”? Dat kan, dan kan je meteen beginnen met een loungeset, hoe vind je die? Je maakt een hoekbank met tafel of een aantal stoelen met een tafel. Je kan van allerlei materialen gebruiken, zoals hout, aluminium profielen, aluminium hoekprofiel, staal  of metaal. Het is maar net waar jij het voor wilt gebruiken en of je er überhaupt gebruik wil maken. Het kan ook kunst zijn natuurlijk.

Een lekker bed

Het hoeft niet geheel moeilijk te zijn, als je er maar niet te moeilijk over nadenkt. Je kan een bed van pallets maken die je aan elkaar vast maakt. Daarna zorg je ervoor dat de bovenkant en zijkanten mooi zijn afgewerkt, zodat er niks in het matras komt vast te zitten en je het bed altijd nog kan verplaatsen. Zo simpel kan het zijn, maar je kan jezelf ook uitdagen en zeggen dat je met andere materialen, zoals staal, aluminium of metaal, een bed in elkaar gaat zetten.

Je kan natuurlijk nog meer dingen in elkaar zetten. Waar zou jij voor gaan en waarom?