Een Mancave bouwen? Dit zijn 3 Dingen die je niet mag Vergeten!

Een Mancave bouwen? Dit zijn 3 Dingen die je niet mag Vergeten!

september 21, 2021 0 Door Bart Jans

Hoe zou het zijn als je een toevluchtsoord had waar je kan neerploffen na een lange werkdag? Als je het aan ons vraagt is het antwoord: ronduit fantastisch. Daarom is een mancave alles wat je nodig hebt. Of het nou voor een vriendenavond of een avondje voor jezelf is, een mancave is de ideale ontsnapping. Lijkt dit je wat? Dan hebben wij 3 dingen die onmisbaar zijn voor je mancave. Lees snel verder!

1. De comfortabele bank

Simpel, maar essentieel: een ruime, maar vooral comfortabele bank. Want is een mancave zonder bank eigenlijk wel een mancave? Wij vinden van niet. Een bank is natuurlijk in veel soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Een traditioneel mancave interieur bestaat uit veelal donkere kleuren en leren banken. Natuurlijk hoef jij je niet te houden aan tradities en kan je wat extra pit toevoegen. Misschien ga jij wel voor een felgroene 8-zitter, het is compleet aan jou. Zolang jij comfortabel kan chillen, krijgt jouw mancave al de juiste uitstraling.

2.  Activiteiten

Wat wil jij uit je mancave halen? Wil je alleen een TV scherm ophangen om films, tv series en sportwedstrijden te kijken of wil je deze ruimte benutten om zoveel mogelijk lol te maken. Zeker als je er de ruimte voor hebt. Plaats een biljart-, tafeltennis- of voetbal tafel, dan heb je altijd wat te beleven. Jouw vrienden willen ongetwijfeld elk weekend op bezoek komen als jij dit in de mancave hebt staan.

3. Een fijne ambiance

Een fijne zitplek, check! Genoeg activiteiten om te ondernemen, check! Het enige wat je nu nog nodig hebt is een stukje sfeer. Een goede sfeer heeft alles te maken de aankleding, verlichting en natuurlijk muziek. Begin voor het bouwen van de mancave met het maken van een moodboard. Misschien wil je wel een thema hangen aan je mancave? Een kleur, favoriete serie of voetbalclub, het kan allemaal. Het is immers jouw eigen plek om terug te trekken.

Vervolgens moet je gaan kijken naar de verlichting. Ga voor een lamp die past bij de uitstraling van de mancave. Gelukkig zijn er talloze goede lampen op de markt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de merken It’s about RoMi of Ztahl, deze zullen jouw mancave complimenteren.

Als laatste is het tijd voor muziek. Dit kan je doen met grote subwoofers of speakers. Maar kan je ook anders aanpakken. Een klassieke vinyl speler of jukebox zijn ook ideaal om te plaatsen in een mancave. Niet alleen omdat het echte klassiekers zijn, maar ook omdat ze een retro uitstraling met zich meebrengen. 

Maak jij gebruik van deze drie tips? Dan wordt jouw mancave een groot succes!