Een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2022?

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2022?

november 22, 2021 0 Door Bart Jans

Op zoek naar de beste en goedkoopste zorgverzekering voor in 2022? Verglijkdezorgverzekering.nl kan jou helpen met het vinden van een polis die bij jouw wensen en zorgbehoeften past. Als student zijnde heb je meestal al genoeg aan een basis zorgverzekering. Vergoedt de basisverzekering voor jou toch niet voldoende? Bijvoorbeeld omdat je regelmatig naar de fysiotherapeut of tandarts gaat? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Controleer wel goed of dit voor jou voordelig is. Want in sommige gevallen betaal je meer premie dan de verzekering vergoedt. Zoek een studenten zorgverzekering voor in 2021 die bij jou past!

Wat is een zorgverzekering 

De zorgverzekering is een verplichte ziektekostenverzekering voor iedereen die in Nederland werkt of woont. Een zorgverzekering dekt de kosten voor zorg en medicatie. Wanneer je zorg nodig hebt, kan je die kosten vaak (deels) terug krijgen van jouw zorgverzekeraar. Je bent verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. De ziektekostenverzekering dekt ook kosten voor medisch advies, behandelingen en medicijnen. Bij een zorgverzekeraar moet je ook een keuze maken tussen welk pakket je wilt. Dit houd in tot hoe ver je gedekt wilt worden. In het jaar 2022 stijgt de premie van jouw zorgverzekering. Dit komt door de corona pandemie. Naast de impact van corona, lopen de kosten van de zorg ook jaarlijks op. Iedere stijging van de zorgkosten moeten uiteindelijk door alle verzekerden worden betaald. 

Is het hebben van een zorgverzekering verplicht?

Het hebben van een zorgverzekering is verplicht in Nederland vanaf achttien jaar oud. Het is verplicht om verzekerd te zijn tegen ziektekosten. Je kan wel zelf kiezen welke zorgverzekering jij wilt afsluiten. Verzekeraars bieden verzekeringen aan maar zij mogen niet de minimale prijs bepalen. Het basispakket die de verzekeraar voor zijn verzekering samenstelt wordt bepaald door de overheid. Wel mogen de verzekeraars het pakket uitbreiden wat de overheid ook minimaal van de verzekeraar verwacht. De maximumprijs mogen de verzekeraars wel zelf bepalen. Spoedeisende hulp zit altijd in het basispakket inbegrepen. Net zoals noodzakelijk behandelingen die in het ziekenhuis verricht moeten worden. Het grootste verschil per zorgverzekeraar is dat sommige verzekeraars niet met alle ziekenhuizen afspraken heeft gemaakt. Als dat zo is kan je niet bij elk ziekenhuis terecht. Zoek het dus allemaal goed uit en vind de verzekeraar die bij jouw wensen past. Het nemen van een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht. Dit is een keuze die je zelf moet maken of je extra verzekerd wilt zijn. Bij een aanvullende verzekering ben je ook verzekerd voor bijvoorbeeld, fysiotherapie, tandarts en opticien. Verwacht je een van deze bepaalde zorgen nodig te hebben, dan is het slim om een aanvullende verzekering af te sluiten.