Eén van de pelletkachel topmerken

Eén van de pelletkachel topmerken

januari 4, 2021 0 Door Bart Jans

Het gros van de huizen wordt met een cv-ketel verwarmt op aardgas. Zoals je weet is aardgas erg slecht voor het milieu en de overheid wil dat iedereen voor 2050 overgestapt is om een duurzamere vorm van verwarming. Je huis verwarmen met een pelletkachel is erg duurzaam aangezien er geen aardgas wordt gebruikt, maar pellets die gemaakt zijn van afvalhout van fabrieken. Naast het duurzame aspect is je huis verwarmen met een kachel ook nog eens de meest gezellige manier. Eén van de topmerken als het gaat om pelletkachels is Edilkamin en daarover zal in de onderstaande blog alles verteld worden. 

Edilkamin 

Het Italiaanse merk Edilkamin bestaat sinds 1963 en is uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten van houtkachels en pelletkachels. In vijf verschillende fabrieken in Italië, Spanje en Hongarije is elke fabriek gespecialiseerd in zijn eigen productie. Omdat alle taken zijn geverifieerd, zijn de kachels en accessoires van zeer hoge kwaliteit. 

De voordelen van Edilkamin pelletkachels 

Edilkamin pelletkachels hebben gietijzeren inzetstukken, stille ventilatoren en een mooie uitstraling. De prijs-prestatieverhouding van Edilkamin pelletkachels is zeer goed. Het ruime assortiment omvat zowel conventionele luchtpelletkachels als pelletkachels met aansluiting op centrale verwarming. Hiermee kan je alle radiatoren in huis verwarmen. Sommige modellen hebben ook extra luchtuitlaten aan de achterkant van de oven die warme lucht naar andere kamers in huis kunnen transporteren. 

Welke modellen zijn er? 

De nieuwe Edilkamin Twin en Forma silent pelletkachels zijn zonder ventilator uitgerust, gebruiken stralingswarmte en zijn daardoor volledig stil. Er is wel een ventilator die kan worden ingeschakeld als je dat nodig vindt. Dit hoef je alleen te doen om de kamer sneller te verwarmen. Dit merk heeft een gemakkelijk aanpasbaar menu en sommige modellen zijn uitgerust met geavanceerde software die zorgt voor een optimale verbranding onder alle weersomstandigheden. Daarnaast zijn alle modellen voorzien van een automatisch reinigingssysteem waarmee je de vetpan regelmatig schoonmaakt. De meeste pelletkachels kunnen op afstand worden bediend met een afstandsbediening en dit zorgt voor erg veel gemak.