Fietsen leuk maken: simpele tips

Fietsen leuk maken: simpele tips

december 21, 2021 0 Door Bart Jans

Dagelijks fietsen kan je erg fit maken. Door het aanmaken van meer spieren zorg je ervoor dat je conditie goed blijft en je een goed humeur behoud. Door bepaalde routes steeds opnieuw uit te proberen zul je sneller er doorheen fietsen. Daarom is het handig om steeds een nieuwe route te fietsen zodat je spieren getraind blijven. Je kleding kan zorgen voor comfort, maar het kan je ook tegenwerken. Zorg ervoor dat je hierbij goed kijkt naar wat je gaat dragen tijdens het fietsen. Fietsen is leuk, weet daarom de afstanden en waarom je fietst om het leuk te houden 

Onderweg waar naartoe? 

Zomaar ergens naartoe fietsen kan erg leuk zijn als je met zijn twee├źn bent. Hoe doe je dat als je alleen fietst? Als je alleen fietst is het iets moeilijker, omdat je wat minder afleiding hebt en die afleiding zorgt voor plezier. Het is dan ook beter om je oortjes mee te nemen met jouw favoriete nummers. Dut kun je doen via Spotify, Youtube Premium, Apple Music of Google Play. Maak een playlist, zodat je niet steeds van nummer moet wisselen. Kies nu een leuke route en eindbestemming om jezelf voor te bereiden op hoe lang je fietst en hoe laat je er aankomt. Het fijne is dan dat je weet wanneer je kunt stoppen. 

Houd het warm 

Je kleding is een belangrijk aspect bij het fietsen. Let daarom goed op wat je draagt, want dan is de vraag nog of je gaat fietsen om je omgeving te bekijken of voor de sport. Heren fietskledij is beschikbaar in meerdere winkels zoals bij fashionforcycling.be. Als het koud is en jij van plan bent te gaan fietsen voor de sport is het handig dat je iets warms meeneemt. Ook al ga je zweten kan de wind je erg ziek maken. Langzaam fietsen met een dikke jas in de kou standaard, maar soms vergeten mensen de kleine details, zoals het dragen van handschoen en een muts, zodat het niet bevriest.