Ga voor intervaltrainingen

Ga voor intervaltrainingen

maart 27, 2020 0 Door Bart Jans

High Intensity Interval Training, kortweg HIIT genoemd, is de nieuwste training. De meeste resultaten zijn in korte tijd behaald. In dit artikel lees je hoe het werkt.

Wat is High Intensity Interval Training?

HIIT is een leerplatform dat korte perioden van inspanning en korte periodes omvat. Vervang bijvoorbeeld 30 30 seconden inspanning door 30 seconden rust. De inspanning moet zo krachtig zijn geweest dat er zuurstof is geproduceerd. Dat betekent dat je op adem moet komen en dan gebruikt je lichaam anaërobe stimulatie. Het lichaam produceert dan energie, maar niet genoeg zuurstof om deze energie vrij te maken. Dit geldt ook voor mensen met sterke en actieve atleten. Er is stoomverwarming als er voldoende zuurstof is. Net als de klokkenluiders.

Bij HIIT wil je iedere training 100% inspanning leveren, kort zijn en overstappen op lunch. Deze korte rustperiode zou voldoende moeten zijn om op adem te komen.

De lesmethode lijkt effectiever dan de traditionele lesmethode. Het lijkt erop dat je meer energie en energie kunt toevoegen aan een korte training in plaats van langere energie. Een HIIT-sessie duurt doorgaans 20 tot 30 minuten. Dit is meer dan uren duurtraining. Hieronder beschrijven we de voordelen van HIIT verder.

Stofwisseling in je lichaam

Een van de meest voor de hand liggende voordelen is een langzame stofwisseling. Dit maakt het gemakkelijker om gemakkelijk af te vallen en de percentages gemakkelijk te verlagen. Met HIIT is het gemakkelijker om procentpunten te verlagen dan het uitvoeren van games. En dat in een oogwenk. HIIT is bijvoorbeeld ook populair bij bodybuilders die vóór de wedstrijd hun lichaamsgewicht willen verminderen. Dankzij kleine inspanningen wordt de spiermassa beschermd, terwijl duurtraining nog uitdagender is.

Het metabolisme wordt door HITT verhoogd omdat het lichaam energie nodig heeft om te herstellen van kortdurende inspanningen. Je versnelt het momentum zelfs na een training. Daarom wordt het metabolisme versneld.

Ga voor een beter fysiek

Omdat je 100% toegewijd bent aan HITT, is je lichaam zo druk mogelijk. Dit zorgt ervoor dat je VO2 max verbetert. Dit is de hoeveelheid zuurstof die uw lichaam op een bepaald moment kan opnemen. Hoe hoger je VO2-niveau, hoe beter je kracht. Oefening verhoogt de hartslag, verhoogt de lichaamsenergie en verhoogt de bloeddruk. Over het algemeen kunt u meer zuurstof in uw spieren pompen en meer inspanning leveren. De studie toonde aan dat bij ongetrainde individuen de VO2 max werd verdubbeld in 6 sessies van HITT. En het kenmerk van dit soort energie is dat het nuttig is in het dagelijks leven. De producten vallen plotseling af en als je iemand moet helpen gaan, kost dat minder moeite.