Geluidsoverlast verminderen met geluidsisolerende ramen

Geluidsoverlast verminderen met geluidsisolerende ramen

april 6, 2022 0 Door Bart Jans

Lawaai is iets waar niemand van houdt. Misschien sta je op het punt om naar huis te gaan na een lange dag op het werk. Terwijl je op weg bent, stel je je voor dat je ontspannen en op je gemak in je bed ligt. Maar als je aankomt, begint de realiteit van de situatie door te dringen. Doordat je woning midden in een bruisende stad staat, kun je door het lawaai van buiten niet optimaal genieten van je ontspannen tijd. Je kozijnen Eindhoven kunnen zelfs beginnen te trillen als gevolg van het volume van het lawaai. Hier zijn twee methoden die je kunt gebruiken om het lawaai zelf te verminderen.

Magisch gordijn

Weinig mensen zijn op de hoogte van het bestaan van deze prachtige en wonderbaarlijke gordijnen die in staat zijn om de taak van geluidsonderdrukking met relatief gemak uit te voeren. Veel mensen kiezen voor geluiddempende gordijnen, ook wel thermische gordijnen genoemd, als een eenvoudige oplossing voor geluidsisolatie. Ze kunnen helpen bij zowel de akoestiek als de isolatie in hun huis. Deze gordijnen zullen helpen om de kille lucht tussen het raam en de achterkant van het gordijn buiten te houden, maar ook om het lawaai uit je kamer te houden. Dit is een idee om dat je makkelijk kan uitvoeren. Je hoeft alleen maar naar je lokale bouwmarkt gaan, kopen wat je nodig hebt, en het voor je kunststof kozijnen Eindhoven te hangen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben, net als magische gordijnen, de potentie om alle binnenkomende geluiden op dezelfde manier te dempen. Speciale honingraat cel gordijnen zijn vanwege hun honingraatstructuur de grootste vorm van zonwering voor geluidsisolatie. Door hun honingraatconstructie zijn ze in staat meer lucht op te vangen en te voorkomen dat deze het gebouw binnendringt. Je weet dat geluid door de lucht gaat. Deze keuze is dus zeer zinvol. Je kunt ook kiezen voor rolgordijnen met dubbele cellen voor nog meer geluiddempende voordelen.