Gemakkelijk je abonnement opzeggen

Gemakkelijk je abonnement opzeggen

maart 18, 2022 0 Door Bart Jans

Misschien heb je je laten overtuigen om je bij een loterij aan te melden, of krijg je magazines thuis die je eigenlijk niet leest. Dan is het tijd om de boel op te zeggen. Veel loterijen, magazines en andere partijen maken het je niet eenvoudig om iets online op te zeggen. Daarom kun je dat via andere partijen wel eenvoudig online doen. Je kunt bijvoorbeeld online de staatsloterij opzeggen. Maar ook je tijdschriften- of krantenabonnement opzeggen doe je online. Daar hangt dan wel een klein prijskaartje aan. 

Voordelen

Het voordeel is dat je niet in gesprek hoeft met de partij waar je op wil zeggen. Ze maken dat vaak lastig, door je nieuwe dingen aan te bieden of je te overtuigen toch te blijven. Soms moet je zelf bellen of kun je een officiële opzegging alleen per post doen, terwijl je eigenlijk niet eens weet waar je een brievenbus moet vinden. Dan is zo’n site dus handig. Je hebt niets meer met de partij te maken, je hoeft geen tijd te nemen om ze te bellen of de moeite te doen om een brief te printen, een envelop te vinden en deze op te sturen via een brievenbus die je nog niet weet te vinden. 

Het prijskaartje

Het nadeel is natuurlijk het prijskaartje. Soms kun je wel online iets opzeggen en is het natuurlijk zonde om dat betaald te laten doen. Maar als je per post iets moet opzeggen, ben je ook weer geld kwijt voor het printen en de envelop en postzegel. Die je misschien eerst al in huis moet halen. Dan kun je je afvragen of de moeite opweegt tegen de prijs. Bij onder andere de staatsloterij kun je via de site kiezen voor het aangetekend versturen van de opzegging. Daar betaal je extra voor. Die extra kosten geven garantie dat de post aankomt.