Geniet het gehele jaar door van de tuin met deze tips

Geniet het gehele jaar door van de tuin met deze tips

februari 26, 2021 0 Door Bart Jans

De tuin is waarschijnlijk van Nederlanders de favoriete plek, maar door het Nederlandse klimaat brengen we het grootste deel van de tijd in de tuin alleen in de zomer door. Daarom kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om een ​​tuinkamer of veranda te bouwen. In dit artikel laat ik je kennismaken met de verschillende voordelen van een tuinkamer of veranda.

Wat is het nou verschil tussen een veranda, overkapping en tuinkamer? 

De termen “veranda”, “overkapping” en “tuinkamer” kennen iedereen wel. Deze termen worden echter vaak verkeerd gebruikt. De tuinkamer of buitenkamer kun je zien als een uitgebreide vorm van een overkapping. Tegenwoordig wordt het vaak de veranda genoemd. Het voetstuk van de tuinkamer bevat een overdekt gebouw. Dit type overkapping kan worden omsloten met glas of hout om een ​​half omsloten of volledig omsloten buitenruimte te vormen: tuinkamer.

Dit zijn de voordelen van een tuinkamer en veranda

Misschien wel het grootste voordeel van een veranda of zo’n mooie tuinkamer komt uit de titel: met een veranda of tuinkamer kun je jezelf beter beschermen tegen de elementen en het hele jaar door een aangename tijd in de achtertuin doorbrengen. Dit geldt natuurlijk vooral voor tuinkamers. Door het bijvoorbeeld af te sluiten met een glazen schuifdeur, kunt u inderdaad een tweede woonkamer creëren en hier het hele jaar door vertoeven met comfortabele meubels. In de koudere maanden gebruiken veel mensen met veranda’s of tuinkamers het als opslagruimte. Als de veranda niet als woonruimte wordt gebruikt, is het ideaal. Zo plaats je planten en tuinmeubelen gemakkelijk in luifels die minder weerbestendig zijn.

Bent u op zoek naar een mooi tuinhuis, balkon of andere tuin gerelateerde zaken, dan kunt u bij Fonteyn terecht.