Hier moet je op letten wanneer je een fiets koopt

Hier moet je op letten wanneer je een fiets koopt

juni 7, 2022 0 Door Bart Jans

Wanneer de wielen draaien, controleert u of de remblokken of remschijven niet wrijven. Ga met uw hand over de spaken om de spanning te controleren en ga met uw vinger over het gehele remoppervlak van de velg om te controleren of dit glad is, zonder duidelijke sporen anders dan normale slijtage. Als u concave of convexe gebieden opmerkt, wees dan voorzichtig, dit wijst op vervorming of overmatige slijtage. Aluminium velgen hebben kleine gaatjes (verzonken puntjes) op het remoppervlak, wat een zeer goede slijtage-indicator is. Als je ze niet ziet, is het tijd om de velgen te vervangen.

De lagers van je fiets zijn erg belangrijk

Je moet de lagers controleren. Pak het wiel en probeer het zijwaarts te bewegen. Als hij veel beweegt, moet je hem in een werkplaats laten repareren. Denk er ook aan dat een goedkope fiets die veel reparaties nodig heeft, niet meer zo goedkoop is.

Het is belangrijk te controleren of de wielen niet te veel versleten zijn. Net als bij velgen maken fabrikanten kleine gaatjes die als slijtage-indicatoren fungeren. Als u ze niet ziet, betekent dit dat de band nog maar kort te leven heeft. Controleer ook of er grote krikken of vlakke oppervlakken zijn als gevolg van zwaar remmen.

Aangezien het om een groep onderdelen gaat, moet u nagaan hoe zij als geheel werken en ze vervolgens afzonderlijk controleren om te zien waar het probleem of de schade kan zitten. Stap op de motor en begin alle versnellingen te schakelen om te zien of ze goed werken en goed reageren op de versnellingshendels.

Dit is de plek om jouw nieuwe fiets te halen


Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets, kijk dan maar snel eens op de site van Piest. Zij bieden een ruim assortiment aan verschillende fietsen. Dus voor een fiets ga je naar fietsenwinkel piest. De kans is groot dat er ook wat voor jou tussen zit en dit is vaak veel beter dan een tweedehands fiets!