Hier moet je opletten bij de aanschaf van een vlaggenstok

Hier moet je opletten bij de aanschaf van een vlaggenstok

december 27, 2021 0 Door Bart Jans

Is er iets te vieren? Heb je een belangrijke mijlpaal gehaald of is er een speciale gelegenheid die even goed gevierd moet worden? Dan kan een mooie vlag natuurlijk niet ontbreken. Met vlaggen laat je aan de buitenwereld hoe trots je ergens op bent. Laat de straat, buurt of stad zien dat er iets belangrijks te vieren valt en bevestig de vlag aan de buitenkant van je woning. Dit doe je natuurlijk met een sterke vlaggenstok. Hierbij een aantal tips waar je op moet letten bij de aankoop van een vlaggenstok.

Keuze voor het materiaal van de vlaggenstok

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het gewenste materialen. Zo zijn vlagstokken vaak beschikbaar in diverse materialen, zoals hout, essen, RVS of aluminium. Daarnaast moet je ook een keuze maken of je een sierknop wilt en welke maat de stok moet hebben.

Keuze voor het formaat van de vlaggenstok

Daarnaast is het formaat van de vlaggenstok ook van essentieel belang. Dit is zeer afhankelijk van de plaats waar je de vlaggenstok gaat bevestigen. Zo heb je een ander formaat vlaggenstok nodig voor je boot als voor je kantoorgevel. Houd er rekening mee dat een gemiddelde vlaggenstok zo’n 200 cm lang is.

Keuze voor de knop van de vlaggenstok

Is het Koningsdag of is er iemand geslaagd? Dan moet de Nederlandse vlag natuurlijk gehesen worden. Hierbij hoort traditioneel gezien een witte vlaggenstok met een oranje knop. Je kunt natuurlijk ook voor een andere knop kiezen, zoals zwart of goud. Heb je een bedrijfsvlag aan je kantoorpand, dan is het wel zo mooi als de stok overeenkomt met de kleuren van je logo of huisstijl.