Hippe tegelstickers in de badkamer of keuken

Hippe tegelstickers in de badkamer of keuken

maart 12, 2024 0 Door Bart Jans

Een badkamer of keuken heeft vaak tegels op de wand. Dit kunnen allerlei soorten tegels zijn. Het kan zijn dat je de tegels een beetje saai vindt, of misschien is de kleur niet helemaal naar je wens. Om dan gelijk de hele badkamer of keuken te verbouwen is natuurlijk erg duur en niet voor iedereen zomaar te betalen. Gelukkig zijn er ook manieren om je badkamer of keuken zonder al te veel kosten, toch van een compleet andere look te voorzien. Bijvoorbeeld; tegelstickers.

Wat zijn tegelstickers?
Tegelstickers zijn, zoals de naam het al zegt, stickers voor op je tegels. Je kunt je tegels ermee opfleuren, bijvoorbeeld door te kiezen voor mooie bloemen stickers. Ook kun je gaan voor effen kleuren, om juist wat meer rust te creëren in de betreffende ruimte. Tegelstickers zijn gemaakt van PVC en hebben één plakzijde.

Welke tegelstickers zijn er?
Zoals hierboven al vermeld zijn er stickers om je tegels op te fleuren, zoals bloemenstickers, maar ook foto tegelstickers, waar bijvoorbeeld een grote foto sticker in 9 delen is gesneden waardoor je het over 9 tegels kunt aanbrengen. Dat kan een foto zijn van een dier, zoals een tijger of een husky puppy, welke erg populair zijn. Het kan ook een foto zijn van een natuurbeeld zoals een strand of waterval. Ook de boeddha is populair als het gaat om foto tegelstickers. Wil je graag een rustig en strak resultaat creëren met tegelstickers, kies dan voor effen wit, zwart of misschien beige of oudgroen.

Waar plak je tegelstickers op?
Tegelstickers plak je op je tegels. Je kunt de stickers over de gehele wand aanbrengen, maar je kunt ook voor een speelse look gaan en ervoor kiezen om een willekeurig patroon te beplakken. Of wat dacht je van één strook in het midden van de wand? Laat je creatieve kant zien en maak er iets moois van!

Hoe lang blijven tegelstickers goed?
Tegelstickers worden vaak gemaakt van vochtbestendig materiaal. Ook in een vochtige ruimte zouden de stickers dus voor een lange tijd voor plezier moeten kunnen zorgen. Als je de tegelstickers op de juiste manier, volgens de handleiding, aanbrengt, kunnen de stickers jarenlang mee gaan en daarbij de mooie uitstraling behouden. Wanneer je het echter niet goed aanbrengt en er bijvoorbeeld stof, vuil of vet onder de stickers zit, kunnen ze sneller loslaten. Zorg er dus altijd voor dat de ondergrond goed glad, vlak en vetvrij is voordat je de tegelstickers gaat aanbrengen.

Waar koop je tegelstickers?
Bij www.plakfoliewebshop.nl vind je tientallen mooie tegelstickers voor je keuken of badkamer. Je kunt er ook eigen ontwerpen aanleveren als dat wenselijk is.

Kunnen tegelstickers ook verwijderd worden?
Ja, tegelstickers kunnen verwijderd worden. Over het algemeen gaat dit vrij eenvoudig en laat het weinig sporen achter. Enkele lijmresten kun je gemakkelijk verwijderen met stickerverwijderaar. Huur je dus een woning en wil je de tegelwand wat opvrolijken? Dan zijn tegelstickers dé oplossing voor jou!