Hobby’s voor mannen

Hobby’s voor mannen

juni 29, 2021 0 Door Bart Jans

Op de vragen ‘Bouw jij gave vliegtuigen en schepen met Airfix modelbouw?’ ‘Of zet jij toch liever bestuurbare auto’s in elkaar met Scalextric?’ ‘Speel je dan gitaar?’ krijg je al snel het antwoord ‘Nee, daar heb ik geen tijd voor.’. Tegenwoordig lijkt het leven zo druk en stressvol, dat vrije tijd wordt gebruikt om een hele serie te bingewatchen of om te scrollen door sociale media. Echter blijft het wel belangrijk om na het drukke en stressvolle leven van tegenwoordig een goede uitlaatklep te hebben. Misschien is dit nu juist belangrijker dan ooit. Hobby’s kunnen voor plezier zorgen, je vaardigheden bijbrengen, je creativiteit stimuleren en helpen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Maar welke hobby kies ik dan? Wat past bij mij? Veel mannen vinden het lastig om iets te vinden wat bij hun past. In dit artikel zullen twee hobby’s worden toegelicht.

Modelbouw

Modelbouw is het maken van schaalmodellen. Zo heb je professionele modellen voor architecten, musea en scheepsbouwers. Maar er zijn ook veel mensen die aan modelbouw doen als hobby. Hierbij worden gebouwen, voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen meestal op schaal nagebouwd in de vrije tijd. Met deze hobby versterk je je oog voor detail en laat je je inspireren door de geschiedenis van de verschillende modellen die je bouwt. Daarnaast kun je je creativiteit mooi kwijt in deze hobby en kunnen de resultaten van pas komen als decoratie van je kantoor.

Koken

Iedere avond moet er gekookt worden. Door vele wordt dit vaak als een activiteit gezien wat ‘moet’. Daardoor kijken mensen er snel tegenop en zien zij het plezier van koken niet meer in. Er zitten enorme voordelen aan koken. Je bent namelijk onafhankelijker, je eet gezonder en koken kan een moment van ontspanning zijn. Omdat er iedere dag opnieuw gegeten moet worden, kun je ervoor zorgen dat het bereiden leuk is. Zoek bijvoorbeeld leuke en nieuwe recepten op en experimenteer met kruiden.